Kandidaat in de kijker: Filip Duez

09 Oktober 2012

Kandidaat in de kijker: Filip Duez

plaats 2 provincieraad - Groen - lijst 6 Welke Mechelaar nomineer jij als Held(in) van Mechelen en waarom?Rita Vanderweghen, de voorzitster van buurtcomité Heihoek. Zij heeft het buurtcomité nieuw leven ingeblazen, is de locomotief van een enthousiaste groep vrijwilligers en is dagelijks bezig om de Heihoek positief in beeld te brengen. Zo werkt ze aan de verzoeting van deze veelkleurige wijk

Favoriet café?

Het nieuwe Via Via reiscafé/resaurant in Mechelen: een schitterende locatie, lekker eten, gezellige sfeer. Uitgebaat door Mechelaars met lef.

Mechelen is de afgelopen jaren fel veranderd. Welke realisatie blijft je het meest bij?

Er is begin gemaakt van het autoluw maken van Mechelen. Ik ben blij dat na 10 jaar strijd eindelijk de stop aan de Ijzerenleen gerealiseerd werd.

Wat wil je de komende zes jaar zeker gerealiseerd zien?

Meer betaalbare en kwalitatieve woningen voor mensen met een laag inkomen en alleenstaanden. In de wijk- en dienstencentra worden maaltijden aangeboden. Iedereen is daar welkom. Mensen in armoede moeten er kunnen eten tegen een laag tarief. In overleg met de sociale organisaties en partners in de sociale economie bekijken hoe we dat kunnen laten uitgroeien tot een werking van een sociaal restaurant, een formule die een in andere steden bijzonder nuttig en succesvol is voor mensen in armoede. Voor de maaltijden worden dan maximaal duurzame en lokale producten gebruikt en, indien mogelijk, wordt er beroep gedaan op sociale tewerkstelling voor de voedselbereiding.

Wie is je favoriete Mechelse one-night-stand?

Ik ben voor duurzaamheid.