Kamerlid Kristof Calvo verkozen tot voorzitter Groen!-Mechelen

13 Oktober 2010

Nieuwe bestuursploeg voor Groen! Mechelen De leden van Groen! Mechelen hebben gisteren, 22 september, een nieuw dagelijks bestuur aangeduid. Nieuwe Mechelaar en kersvers Kamerlid Kristof Calvo werd verkozen als voorzitter. Samen met ondervoorzitter Jochen Govaert en secretaris Vera Hendrickx heeft hij de opdracht om de werking van Groen! Mechelen nog verder uit te bouwen en de lokale verkiezingen van 2012 voor te bereiden. Ook schepen van Leefmilieu, Personeel en Wijkzaken Marina De Bie, gemeenteraadslid Frie Niesten, OCMW-raadslid Patrick Van Noyen en Willy Lauwers, de groene vertegenwoordiger in de Mechelse Goedkope Woning, maken deel uit van het dagelijks bestuur.

Calvo reageert tevreden: "Deze ploeg is een goede mix van ervaren rotten en jonge nieuwkomers. Er is veel enthousiasme en dat is ook nodig. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zijn immers niet meer zo ver weg. Met groene beleidsinitiatieven van onze schepen, het uitbouwen van een stevigere partijwerking en het organiseren van visieontwikkeling over het Mechelen van de toekomst zullen we die lokale verkiezingen langzaam maar zeker beginnen voorbereiden."

Bij de afgelopen federale verkiezingen zette Groen! een uitstekend resultaat neer in het kanton Mechelen. In dat kanton realiseerde Groen! de grootste stijging: een winst van 2,7% leidde tot een fraai resultaat van 8,9%. Alleen in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel doet Groen! het beter.

"Dat is ooit anders geweest. De Mechelaars lijken onze bijdrage aan het lokale beleid van de afgelopen jaren dus te smaken. We moeten nu op dit elan verdergaan en nog meer Mechelaars proberen warm te maken voor het groene verhaal. Elke Mechelaar is van harte welkom om mee aan dat verhaal te bouwen", aldus nog Calvo.

Ook schepen Marina De Bie reageert erg tevreden op de verkiezing van de nieuwe ploeg: "Jeugdig enthousiasme en ervaring hebben elkaar gevonden. Ik ben blij dat met Kristof Calvo en Jochen Govaert de jonge generatie van Groen! Mechelen zijn nek uitsteekt. Met verder ook nog Vera Hendrickx als ervaren partijsecretaris is er een goed team gekozen. Dat is goed nieuws, want er ligt werk op de plank in een stad waar Groen! mee bestuurt."

Meer info:

Kristof Calvo

Voorzitter Groen! Mechelen

Federaal parlementslid

[email protected]