11 nov 2021

Jonge Mechelse kunstenaars tonen werk

Mechelen geeft creatievelingen een boost met verschillende initiatieven. In dat kader opent vrijdag 12 november de expo "Definitie: Tentoonstelling (zn): a collection of things (good or works of art ect.) for public display/expo/exhibition/exposition". In deze expo tonen 8 jonge kunstenaars, gesteund door RADAR via Stroom op de vaart, 2 weken lang hun werken in Cultuurcentrum Mechelen.

RADAR

Mechelen zet sterk in op de talentontwikkeling van artiesten en creatieven in de stad. Hiervoor lanceerde de stad in 2020 het ondersteunend platform RADAR dat advies, projectbegeleiding en ruimte aanbiedt om hun groei en experimenten te stimuleren.

“Radar krijgt steeds meer vragen van artiesten en collectieven op zoek naar advies en ondersteuning. Daarbij merken we een grote gedrevenheid, passie en potentieel” zegt schepen van cultuur Björn Siffer. “Ook de jongere generatie kiest duidelijk om zich in Mechelen te ontwikkelen tot professioneel kunstenaar, organisator van culturele projecten of om een creatieve onderneming op te starten. We moedigen hen aan en ondersteunen hen met veel plezier. Want zij bouwen mee aan onze culturele en creatieve stad van morgen.”

STROOM OP DE VAART

Artiesten en creatieven botsen op onzekerheden en drempels in hun groeiproces, zeker jonge startende kunstenaars. Er bestaat al heel wat ondersteuning en kansen voor deze doelgroep vanuit ons cultuur-, jeugd- en economiebeleid. Toch is er de blijvende zoektocht naar verbeteringen en innovaties in de methodes voor de doorstroom en realisatiekansen van deze doelgroep.

Mechelen startte daarom begin 2021 het driejarig onderzoek- en experimenteertraject STROOM op de VAART, in samenwerking met kernpartnerstad Leuven en onderzoek partner Bamm vzw, met steun van Vlaanderen.

Stroom op de Vaart test methodes om jonge ambitieuze creatieven (18-30jaar) te helpen doorgroeien in hun eigen ambities binnen podium, beeldende en andere creatieve disciplines. Door middel van participatietrajecten bepaalt de doelgroep welke ondersteunende methodes ze willen uittesten samen met organisaties uit de domeinen jeugd, cultuur en economie. In Mechelen zal er zowel een beeldend als een muziektraject ontwikkeld worden.

Mechelen zal de ervaringen die doorheen de drie jaar zijn opgebouwd, inbedden in de bestaande werking van RADAR en opgebouwde partnerschappen. De resultaten worden ontsloten en gedeeld met organisaties binnen Mechelen, Leuven en breder in Vlaanderen. 


EXPO

Definitie: Tentoonstelling (zn): a collection of things (good or works of art ect.) for public display/expo/exhibition/exposition

Deze 8 Mechelse beeldende makers bundelen hun artistieke kracht en dompelen bezoekers onder in hun werk. Elk werk is uniek, elke kunstenaar is op zijn eigen manier divers. Met steun van RADAR via Stroom op de vaart, tonen zij twee weken lang hun werk in het Cultuurcentrum van Mechelen. 
• Lotte Kolpa
• Margot Van Ransbeeck
• Al Ani Ali
• Ine | Musé Muys
• Bolé (Arne Smets)
• Tibbe Liesmons
• Eveline Bumba Ebeneser
• Louis CorthoutMeer info: https://www.facebook.com/events/961341341147711/?ref=newsfeed

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.