Jackie Denis vervangt Frie Niesten in Bijzonder Comité Sociale Dienst

05 Januari 2022

Jackie Denis vervangt Frie Niesten in Bijzonder Comité Sociale Dienst

Frie Niesten neemt na ruim 14 jaar afscheid als mandataris voor Groen in Mechelen. Na een vijftal jaar in de gemeenteraad werd Frie in 2013 een vaste waarde in de OCMW-raad en het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Het Groene boegbeeld van het sociale beleid in Mechelen geeft nu de fakkel door aan Jackie Denis. 

In binnen- en buitenland wordt Mechelen geprezen voor de metamorfose die de stad de laatste jaren onderging. Onze stad bruist, is properder, groener, veiliger en een pak aangenamer dan enkele decennia geleden. Velen zien alleen de metamorfose aan de buitenkant, maar ook de binnenkant kende een ingrijpende verandering. De zorg om mensen, de meest kwetsbare Mechelaars, daar draaide het steeds om voor Frie, als apotheker en o.a. medeoprichter van wijkgezondheidscentrum Wel & Wee. Mechelen is een aantrekkelijke stad geworden, met een sterk sociaal weefsel. Die metamorfose is mede te danken aan de engagementen van Frie.

De Mechelse Jackie Denis neemt vanaf deze maand de fakkel van Frie in het Bijzonder Comité Sociale Dienst over. “Het is mijn overtuiging dat een samenleving pas kan functioneren wanneer iedereen maximale kansen krijgt. En dus wil ik graag mijn stem gebruiken om mee te helpen een verschil te maken voor de meest kwetsbaren in onze stad”, aldus Jackie. “Het bestrijden van ongelijkheid en armoede zijn voor mij één van de belangrijkste beleidsprioriteiten op lokaal niveau. Ik ben trots om daar in onze warme en solidaire stad Mechelen mee richting aan te mogen geven en dank de partij voor het vertrouwen.”

Binnen het Sociaal Huis is het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst een tweewekelijks treffen waar raadsleden op advies en aangeven van de maatschappelijk assistenten beslissingen nemen. Dit gebeurt op vraag van en in functie van en getoetst aan het leven en welzijn van alle Mechelaars die een vraag voor hulp stellen. Dit is een ernstig te nemen mandaat, dat door iedereen met de grootste zorg en engagement wordt ingevuld. In het comité werd Frie geprezen omwille van zijn sociaal engagement en expertise rond geneesmiddelen, welzijn en gezondheid. Hij zal zeker gemist worden, maar met Jackie heeft het comité er een straffe dame en sociaal bewogen raadslid bij.