Jong Groen en Mechelen Matcht zamelen warme kleding en speelgoed in voor Mechelaars die het nodig hebben

30 November 2018

‘Jong Groen’ en ‘Mechelen Matcht’ slaan de handen in elkaar om de komende weken winterkleding en speelgoed in te zamelen. De ingezamelde goederen zullen geschonken worden aan Mechelse armoedeorganisaties de Keeting en Sint-Vincentius.  

“Met deze actie willen we de solidariteit op stadsniveau versterken door mensen met speelgoed en/of winterkleding op overschot te stimuleren om hun spullen te schenken aan mensen die het nodig hebben”, aldus de initiatiefnemers Faysal El Morabet van Jong Groen en Rina Rabau van Mechelen Matcht.


“We zijn er ons van bewust dat armoede een structureel probleem is en dat we door een inzameling dit niet gaan kunnen wegwerken. Maar dit is wel een thema waar wij heel begaan mee zijn en ons hard voor inzetten. Deze inzameling is een eerste belangrijke stap in de juiste richting. Zo proberen we ervoor te zorgen dat elke Mechelaar een gezellige/warme winterperiode kan meemaken!”, vervolgen Faysal El Morabet en Rina Rabau.


De inzamelactie loopt van 1 december tot en met 13 december. Mensen kunnen de kleding en het speelgoed zelf komen leveren bij de Keeting (Kroonstraat 64, 2800 Mechelen) of bij Sint-Vincentius (Liersesteenweg 38, 2800 Mechelen), of ze kunnen ook een seintje geven via dit formulier, zodat er iemand de goederen kan komen afhalen. Enkel materiaal en kleding in propere en goede staat wordt aanvaard.

Meer info:
Faysal El Morabet- Jong Groen - [email protected] of 0489353603
Tanne Bogaerts- Jong Groen – [email protected] of 0478021729
Rina Rabau- Mechelen Matcht- [email protected] of 0499123953