Grote kleppers en aanstormend talent: dit brengt Cultuurcentrum Mechelen in 2022-2023

25 Mei 2022

Grote kleppers en aanstormend talent: dit brengt Cultuurcentrum Mechelen in 2022-2023

Het programma van Cultuurcentrum Mechelen voor volgend seizoen is bekend. De seizoensbrochure 2022-2023 wordt vanaf deze week verspreid. Al geeft de stad nog niet alles prijs en is de brochure veel compacter dan voorgaande jaren. Zo wil ze meer inzetten op digitale communicatie en kan er ook meer ingespeeld worden op vragen van het moment. De ticketverkoop start op zondag 5 juni.

Noteer alvast zaterdag 24 september in de agenda, want dan trapt Cultuurcentrum Mechelen het nieuwe seizoen af met circusplezier voor klein en groot en glimmende dansoutfits op de dansvloer. Hieronder volgen enkele highlights uit het programma, vanmiddag voorgesteld door schepen van cultuur Björn Siffer:

Familie
In het familieprogramma zitten in 2022-2023 heel wat pareltjes voor het hele gezin. Niet alleen laten we ons verwonderen door mooie en fantasierijke verhalen, we gaan ook zingen met de Kapitein, op stap met een wel hele grote roze bol wol en dansen met zijn allen. En cultuur beleven, dat kan al vanaf bijzonder jonge leeftijd want er is zelfs een unieke voorstelling voor peuters vanaf 4 maanden.
 
Op het einde van de kerstvakantie pikken we PodVis opnieuw op, in samenwerking met DE MAAN, na het uitstel vorig jaar.

Theater
Een mooi en breed aanbod theater, met gekende en minder gekende namen. We laten het publiek steeds meer proeven van een nieuwe generatie theatermakers. Starten doen we echter met twee kleppers van formaat. Peter De Graef en Sien Eggers brengen elk een indringende monoloog, zo puur en indrukwekkend.

Circus
Net als vorig jaar zetten we in op een aantal circusvoorstellingen. Zo brengt Het Mechels gezelschap Collectif Malunés & MOVEDBYMATTER de voorstelling BITBYBIT waarin een beeldrijk verhaal wordt gebracht van de twee onafscheidelijke broers (Simon en Vincent Bruyninckx). Een sensitief en spectaculair kijkstuk.

Muziek
Grote namen zijn The Dublin Legends, Ozark Henry en Hugo Matthysen. Onder het jongere talent zijn onder andere Meskerem Mees, Ikraaan en Porcelain id, Pauwel en BLUAI (winnaars Nieuwe Lichting en Humo’s Rockrally).

Humor
Bekende namen zijn Philippe Geubels en Kamal Kharmach. Voor het eerst in ons programma: Grof Geschud, Erhan Demirci en Robrecht Vanden Thoren.

Klassiek
Binnen het genre klassiek gaat dit seizoen bijzondere aandacht naar jong aanstormend talent op unieke plekken in de binnenstad.

 

Sommige evenementen worden pas later in de schijnwerpers geplaatst. Daarnaast worden er ook wat data vrijgehouden in de kalender, de zogenaamde witruimte. Zo heeft het Cultuurcentrum de ruimte om doorheen het seizoen te kunnen inspelen op nieuwe vragen en om te experimenteren met nieuwe concepten.

“We hechten zoals altijd veel belang aan een gezonde mix tussen gevestigde waarden en aanstormend talent, tussen populaire genres en niches die kwetsbaar zijn. Ons Cultuurcentrum heeft als opdracht om cultuur laagdrempelig te houden, maar ook om nieuwe terreinen te verkennen. Met deze programmatie slagen we daar uitstekend in!” aldus schepen voor cultuur Björn Siffer.

Digitale evolutie
Vanaf zondag 5 juni kunnen er tickets gekocht worden voor voorstellingen van het Cultuurcentrum. Dit kan online (vanaf 9 uur) of via de balie van UiT in Mechelen (vanaf 12.30 uur). Anders dan vroeger werden er de voorbije maanden al een aantal voorstellingen in verkoop geplaatst. Zo is de voorstelling van Philippe Geubels ondertussen al uitverkocht. Voor een aantal andere evenementen zullen er pas later tickets beschikbaar zijn. Dit heeft alles te maken met de vernieuwde communicatieaanpak.

Schepen Björn Siffer legt uit: “De voorbije twee seizoenen moesten er door corona vaak lastminutewijzigingen in het programma gebeuren, waardoor online communicatie des te belangrijker werd. Die digitale evolutie nemen we mee naar het post-coronatijdperk. We zorgen nog steeds voor een gedrukte brochure aan het begin van het seizoen, maar zullen bepaalde voorstellingen en evenementen pas later op het jaar via andere communicatiekanalen lossen. Cultuur bloeit in Mechelen en dat kan alleen door te blijven vernieuwen en ruimte te laten voor spontane ideeën.”

De seizoensbrochure 2022-2023 is dus lichter dan anders. De stad en het Cultuurcentrum kiezen daarmee resoluut voor duurzaamheid en zetten volop in op digitale media zonder de liefhebbers van de gedrukte versie in de kou te laten. Meer tekst en beeld bij het programma vind je op de website van het Cultuurcentrum, via de nieuwsbrieven of op sociale media.

Link naar de digitale brochure: Klik hier