Groen Mechelen klaar voor 25 mei 2014

08 December 2013

Groen Mechelen klaar voor 25 mei 2014

  Drie Mechelaars op Groen-lijstenZaterdag 7 december hebben de leden van de provincie Antwerpen gestemd voor de verkiesbare kandidaten waarmee zij naar de verkiezingen van mei 2014 trekken. Op de goedgekeurde lijsten staan drie groene Mechelaars op belangrijke plaatsen. Kamerlid Kristof Calvo vormt van op de 2e plaats een tandem met lijsttrekker Meyrem Almaci, net als in 2010. Gemeenteraadsleden Tom Kestens (Vlaams Parlement) en Klaartje Heiremans (Kamer) werden allebei aangeduid als eerste opvolger. De Vlaamse lijst wordt aangevoerd door voorzitter Wouter Van Besien. Voor het Europees parlement is Bart Staes de kopman. 

Kristof Calvo hoopt zijn werk in de Kamer van de afgelopen jaren te kunnen verder zetten. "Ons land kan beter en daar wil deze ploeg voor zorgen. We kunnen een land zijn waar alle mensen een kwaliteitsvolle job vinden en het belastingsysteem eerlijk is, zodat iedereen genoeg nettoloon overhoudt. We kunnen een land zijn met betaalbare energiefacturen voor hernieuwbare energie." 

Dat drie kandidaten uit Mechelen vertrouwen krijgen van de partij voor een belangrijke plaats, is een opsteker, aldus Calvo, ook lokaal voorzitter. Na de groei van Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen is dit opnieuw een belangrijke stap. 

"Tom Kestens en Klaartje Heiremans zijn allebei gemeenteraadsleden met pit en overtuiging, die ook in een parlement uitstekend werk zouden kunnen verrichten. We willen als partij federaal en Vlaams doen wat nu al in Mechelen aan het doen zijn: beleid maken, de samenleving groener kleuren. Dat Mechelen uitgesproken groene ambities heeft, is zeer duidelijk in de recent voorgestelde meerjarenplanning. Vlaams en federaal is dat lang nog niet zo en daar willen we met Groen verandering in brengen", besluit Calvo. 

De goedgekeurde lijsten: 

  • Vlaams parlement: 1. Wouter Van Besien (Antwerpen),2. Ingrid Pira (Mortsel), 3. Imade Annouri (Antwerpen), 4. Kim Buyst (Ravels), lijstduwer Freya Piryns (Antwerpen), 1eopvolger Tom Kestens (Mechelen), lijstduwer opvolgers Dirk Peeters (Oud-Turnhout)
  • Federaal parlement: 1. Meyrem Almaci (Antwerpen), 2. Kristof Calvo (Mechelen), 3. Jeroen Dillen (Geel), 1e opvolger Klaartje Heiremans (Mechelen), 2e opvolger Omar Fathi
  • Europa: 1. Bart Staes (Antwerpen), 1e opvolger Dirk Holemans (Gent)