Groen! Mechelen heel tevreden met verkiezingsuitslag

15 Juni 2010

Groen! Mechelen is heel tevreden met de verkiezingsuitslag in het kanton Mechelen. Groen! behaalde voor de Kamer een score van 8,9 %, een stijging van 2,7 % in vergelijking met de verkiezingsuitslag in 2007. Voor de Senaat haalt Groen! een score van 8%, een stijging met 1,9 % Met deze uitslag is Groen! in Mechelen de enige partij die stijgt, afgezien van de onbetwistbare winnaar N-VA.

De algemene verkiezingsuitslag toont aan dat kiezers nood hebben aan een alternatief. Op nationaal vlak is Groen! naast N-VA de enige partij die stand houdt of licht stijgt. In de meeste steden zet Groen! een nog beter resultaat neer en is de stijging groter.

Op lokaal niveau zien we een aantal belangrijke redenen voor de positieve score in het kanton Mechelen.

"Het is duidelijk dat de Mechelaars onze beleidsdeelname appreciëren. Groen! Mechelen drukt zijn stempel op het beleid, en de Mechelaars waarderen dat. We zien dit resultaat dan ook als een erkenning voor het beleid dat we nu al 15 jaar lang in Mechelen voeren. ", aldus voorzitter Johan Muyldermans

Daarnaast hebben we ons als groep in deze campagne voluit achter kandidaat Kristof Calvo geschaard. Kristof, naast voorzitter van Jong Groen! ook nieuwe Mechelaar, bekleedde een strijdplaats. Na een spannende verkiezingsavond werd duidelijk dat Kristof Calvo deze zetel binnenhaalde. Met deze zetel hebben we, na Joan Pepermans, opnieuw een Mechelaar als Groen! parlementslid, wat voor ons heel belangrijk is.
Tenslotte is de bijdrage van onze leden en sympathisanten van onschatbare waarde. Velen hebben zich in deze korte campagne intensief ingezet en hun steentje bijgedragen. Zij zorgden er mee voor dat we in Mechelen zo'n goede uitslag behaalden.

Johan Muyldermans, voorzitter