Groen! geeft aftrap van stadscampagne goegedacht.be

27 Juni 2011

Groen! geeft aftrap van stadscampagne goegedacht.be

Tijdens de zomermaanden heeft de Mechelaar de kans om haar of zijn goed gedacht voor de stad in 2020 met Mechelen te delen via . De campagne gaat op zoek naar het beste idee voor het Mechelen van de toekomst. In september kiest een jury de winnaar. Schepen Marina De Bie, lokaal voorzitter en Kamerlid Kristof Calvo en juryvoorzitter Klaas Delrue stelden de campagne voor. www.goegedacht.be

 

Groen! Mechelen ziet de campagne als een manier om het gesprek over de toekomst van de stad verder aan te wakkeren. "Mechelen is de voorbije jaren een heel nieuwe stad geworden. Mechelen beweegt, verandert, groeit. De fundamenten - en zelfs meer dan dat - liggen er. Maar enkel op een verleden bouw je nog geen toekomst", legt schepen Marina De Bie uit.

Blik op 2020

"Groen! is ambitieus en richt de blik vooruit naar 2020. Een stad is immers nooit af. We zijn heel nieuwsgierig naar de vele ideeën die de Mechelaar over onze stad heeft. Het zou gek zijn om te denken dat alleen politici straffe programma's kunnen maken. Bij de Mechelaar zelf, in de wijken en dorpen en bij verenigingen is heel veel creativiteit aanwezig. Die creativiteit willen we aanboren", vervolgt Kristof Calvo, voorzitter van Groen! Mechelen.

Interactieve website

Voor de campagne is er een interactieve website opgezet, www.goegedacht.be, waarop voorstellen kunnen worden gepost. Er is ook de mogelijkheid om voor bepaalde voorstellen te stemmen. Zo wordt snel duidelijk welke ideeën op veel bijval kunnen rekenen. Uiteindelijk hakt een jury met bekende koppen en actieve Mechelaars de knoop door. In het najaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor de winnaar liggen er twee prijzen klaar: een plekje voor het idee in het programma van Groen! voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 en een huiskamerconcert van Tom Kestens en Klaas Delrue, groene Mechelaars en frontmannen van Lalalover en Yevgueni.

Professionele jury

Om het beste gedacht te kiezen is er dus een jury samengesteld. De jury zal eind september een keuze maken uit de25 populairste ideeën op de website. De volledige jury ziet er zo uit:

  • voorzitter Klaas Delrue, groene Mechelaar en frontman Yevgueni
  • Wouter Van Besien, voorzitter Groen! en districtsburgemeester Borgerhout
  • Eva Brems, kamerlid Groen! en professor in de mensenrechten
  • Pita Said, hiphop-artiest
  • Liesbet De Keersmaecker, Mechelen klimaatstad en ambassadeur groene steden Agentschap Natuur en Bos
  • Pat Donnez, stadsartiest en radiomaker
  • Luc Vis, vishandelaar en marktkramer
  • Rachid Taibi, jeugdcoördinator en bestuurslid Salaam Mechelen
  • Ann Meskens, filosofe en boekhandel De Zondvloed
  • Herman Bogaerts, architect