Groen!-Mechelen gematigd tevreden met verkiezingsuitslag

11 Juni 2009

Mechelen heeft net als Gent, Antwerpen, Sint-Niklaas, Brussel, Leuven en andere centrumsteden duidelijk progressief gestemd. Uiteraard had ook Groen! Mechelen op een beter algemeen resultaat gehoopt, het gegeven dat het lokale resultaat boven het Vlaams gemiddelde ligt, stemt ons echter hoopvol. In kanton Mechelen behaalde Groen! voor de Vlaamse verkiezingen 7,2 %, een zeer kleine daling van 0,4% tegenover 2004. De Mechelse kandidaten (Joan Pepermans, Johan Muyldermans, Vera Hendrickx, Klaas Delrue) en Willebroekenaar Kristof Calvo speelden zeker een grote rol in dit resultaat. Het resultaat voor de Europese verkiezingen is zeker reden tot grote tevredenheid. In ons kanton behaalde Groen! 9,4%, een knap resultaat en een stijging van maar liefst 1,2% in vergelijking met de vorige Europese verkiezingen. Daar kunnen wij als groenen alleen maar dankbaar om zijn. De steun van Mechelaar Tom Kestens heeft hier zeker een positieve invloed gehad. Ons knappe Europese resultaat bewijst ook dat de Mechelaar het belang inziet van een groener Europees beleid.

Groen! Mechelen ziet in beide uitslagen ook een appreciatie door de Mechelaars van het werk dat onze groene schepen Marina De Bie levert in het stadsbestuur.

Het partijbestuur van Groen!-Mechelen blijft keihard werken aan een groenere, socialere en vooruitstrevende stad en dankt zijn kiezers voor het vertrouwen!

 

10 juni 2009