05 okt 2020

Street art om overlast tegen te gaan

Vrijdag is kunstenaar Jonas Tuch gestart met zijn mural in de Blauwhondstraat. De muurschildering is het resultaat van een participatietraject tussen de buurt, de stad en de kunstenaar ter heropwaardering van de straat.

“Door het opwaarderen van de muren door kwalitatieve street art willen we het gedrag positief beïnvloeden en zo o.a. het zwerfvuil, wildplassen en illegale graffiti sterk doen verminderen”, aldus preventieschepen Abdrahman Labsir.

Mechelen heeft de laatste jaren sterk ingezet op urban art. Sinds het stadsartiestschap van mural artist Gijs Vanhee en zijn project Mechelen Muurt zijn er tal van nieuwe muurschilderingen gekomen in het Mechelse straatbeeld. Recent kwamen daar ook nog de schilderijen in de Minderbroedersgang en de muurwerken in de Onze-Lieve-Vrouwstraat bij.

“We tonen opnieuw dat Mechelen de zaken graag anders aanpakt. We kiezen niet voor repressie, maar voor kunst. Daar ben ik als schepen voor Cultuur fier op. Het experiment met de werken van Karin Hanssen in de Minderbroedersgang is fantastisch gelukt, nu herhalen we dat succes in de Blauwhondstraat”, aldus Björn Siffer, schepen van cultuur.

Dit najaar lanceert het stadsbestuur Mechelen Muurt 2.0 en een kunstroute die bestaande en nieuwe murals met elkaar verbindt. Lokaal artistiek talent Jonas Tuch geeft vandaag al een voorsmaakje van wat Mechelen Muurt 2.0 zal worden.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.