Goede voornemens? Stad Mechelen helpt je ze te realiseren

02 Februari 2023

Goede voornemens? Stad Mechelen helpt je ze te realiseren

Schepen Gabriella De Francesco: “Goede voornemens omzetten in actie doe je met kleine stapjes in plaats van torenhoge verwachtingen. Tijdens verschillende workshops en informatiesessies gaan we samen aan de slag."

Het nieuwe jaar start steevast met goede voornemens. Minder roken en alcohol drinken, minder suiker en evenwichtiger eten, meer sporten en bewegen. Kortom, meer zorg dragen voor jezelf en je lichaam. Herkenbaar als goed voornemen? Maar hoe begin je eraan en hoe houd je het vol? Stad Mechelen organiseert deze maand verschillende workshops en informatiesessies om de Mechelaar hierbij te helpen.

Schepen van welzijn Gabriella De Francesco: “Goede voornemens omzetten in actie doe je met kleine stapjes in plaats van torenhoge verwachtingen. Tijdens verschillende workshops en informatiesessies gaan we samen aan de slag met handvaten en tips om te stoppen met roken, minder alcohol te drinken en beter om te gaan met stress. Naast de evidente lichamelijke gezondheidswinst, maakt een gezondere levensstijl je gewoon ook een gelukkiger mens! En hoe meer gelukkige Mechelaars, hoe beter uiteraard. Schrijf je dus zeker in voor één van de workshops of kom tijdens Tournée Minérale eens genieten van een alcoholvrije mocktail in één van onze lokale dienstencentra.”

Infosessies & workshops

Tijdens deze infomomenten staat een deskundige de deelnemers te woord. In de sessie ‘Stoppen met roken. Hoe begin je eraan?’ deelt een erkend tabakoloog haar kennis en beantwoordt vragen. De motivatie om te stoppen met roken is vaak persoonlijk, niettemin ondervindt iedereen die stopt voordelen en gezondheidswinst. Voorts krijg je enkele inzichten aangeboden: wist je dat er vaak meerdere stoppogingen nodig zijn? Naast ‘stoppen zonder hulpmiddelen’ licht de tabakoloog ook zes andere erkende rookstopmethodes toe.

In de Mechelse lokale dienstencentra van Zorgbedrijf Rivierenland kan je tijdens ‘Tournée Minérale’ genieten van een lekkere mocktail aan de bar. Daarnaast worden hier ook verschillende workshops georganiseerd, waaronder een culinaire belevenis met thee-sommelier Kristien van Eetvelt. Alcoholpreventie hoeft helemaal niet saai te zijn! 

Enkele studenten van de Toegepaste Gezondheidswetenschappen van HoWest, Hogeschool West-Vlaanderen, komen een uiteenzetting geven over ‘stress’. In een driedelige reeks belichten ze verschillende aspecten over dit thema: mogelijke stressbronnen, inzichten in stressmechanismen zoals het G-G-G-G-model en leren ze enkele relaxatietechnieken.

Het volledige aanbod en hoe je kan inschrijven ontdek je op de website mechelen.be/goede-voornemens