Extra verdieping parking Zandpoortvest 2 zorgt voor 200 extra plaatsen

14 Oktober 2014

Extra verdieping parking Zandpoortvest 2 zorgt voor 200 extra plaatsen

Parking Zandpoortvest 2 aan de ring in Mechelen krijgt er een extra verdieping bij. Deze zal plaats bieden aan 200 extra voertuigen, bovenop de 422 bestaande parkeerplaatsen. De werken starten maandag 6 oktober en stellen de parking enkele maanden buiten gebruik. Vanaf midden december wordt een maximum aantal beschikbare plaatsen al vrijgege­ven, ten laatste eind februari is de vernieuwde parking opnieuw volledig beschikbaar. De parkeercapaciteit van Parking Zandpoortvest 2 wordt door de extra verdieping uitgebreid naar 622 plaatsen. De huidige 422 parkeerplaatsen worden bijna dagelijks allemaal ingenomen. "De parking is interessant omdat ze op ongeveer 5 minuten stappen van het stadscentrum ligt. Even door de Kruidtuin wandelen en je komt meteen op de Bruul uit. Bovendien kan je er extra voordelig parkeren tijdens de week voor maximum200 nieuwe plaatsen

€ 3 per dag en gratis tijdens het weekend. Op deze manier kan je goedkoop en vlakbij het historisch centrum parkeren en geven we tegelijk meer ruimte aan de fietsers en wandelaars", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

 

Timing

De voorbereidende werken aan parking Zandpoortvest 2 zijn maandag 29 september gestart. De parking wordt volledig afgesloten vanaf zondag 5 oktober om 19u. Vanaf 13 december wordt de parking gedeeltelijk terug opengesteld. Een maximum aantal mogelijke parkeerplaatsen wordt dan alvast vrijgegeven. Ten laatste 27 februari 2015 zijn alle werken achter de rug en is de vernieuwde parking opnieuw volledig beschikbaar. "De werken starten na het 'Shoppen-in-Stijl weekend', eind deze week. Midden december wordt de parking alvast gedeeltelijk terug opengesteld, zodat bezoekers die hun kerstinkopen doen hun auto ook in die parking kunnen stallen", benadrukt Bart De Nijn, schepen van Openbare Werken. "Tijdens de sluiting zullen er nóg bijkomende maatregelen genomen worden om het winkelcentrum zeer toegankelijk te houden tijdens de eindejaarperiode. Samen met VINCI wordt getracht de parking zo vroeg mogelijk weer te openen." 

 

Als gevolg van de werken zal vanaf 20 oktober tot half november één van de twee rijvakken (R12) ter hoogte van parking Zandpoortvest worden ingenomen. Verkeer richting Nekkerspoel komende van het Raghenoplein rijdt daar dus over één rijstrook.

 

Parkeeralternatieven

In afwachting van de vernieuwde parking kunnen automobilisten hun wagen gratis kwijt op parking Douane en op overloopparking Nekker (bewegwijzerd als P+R Nekker). Je wandelt dan respectievelijk 1050 en 1500 meter tot aan de Grote Markt, vergelijkbaar met de 1100 meter die je aflegt vanaf het station. Op zaterdag en op koopzondagen kan je gratis gebruik maken van de Shopping shuttle, die tussen 10 en 19u continu over en weer rijdt tussen de overloopparking Nekker en het stadscentrum. Je hoeft nooit langer dan 5 minuten te wachten. Gedurende de werken zal de Shopping shuttle uitzonderlijk geen halt houden aan parking Zandpoortvest. Wie toch in het centrum wil parkeren, kan zijn auto kwijt in een van de zes ondergrondse parkings.