Eerste fase heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat nadert einde

07 Juli 2022

Eerste fase heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat nadert einde

Vanaf maandag ligt de werf in de Onze-Lieve-Vrouwestraat tussen de Louizastraat en de Vijfhoek even stil omwille van het bouwverlof. Op dinsdag 2 augustus hervatten de werken. Tot dan en tijdens Maanrock blijven doorgaand verkeer en zachte weggebruikers doorgang vinden via de Vijfhoek.

“De werken verlopen vlot, volgens schema en met zichtbare resultaten”, glundert schepen voor openbare werken Patrick Princen. “De Onze-Lieve-Vrouwestraat tussen de Louizastraat en de Vijfhoek maakte al een mooie metamorfose door, met nieuwe voetpaden en verhoogde plantenbakken. Net als voor vele andere straten en plekken in de stad wordt ook hier het potentieel van het huidig stratenplan maximaal benut voor een aantrekkelijke en duurzame facelift. Stad Mechelen zet daarmee verder in op het elan om haar openbaar domein om te vormen tot kwaliteitsvolle, veilige en leefbare publieke ruimtes.”

De straat wordt een autoluwe winkel-wandelstraat met groene rustplekken, een toegankelijke en beleefbare locatie met aandacht voor de zachte weggebruiker. De verschillende waterstraatjes zijn ondertussen ook klaar en voeren wandelaars naar het Dijlepad. Bewoners en bezoekers zullen nog meer dan voorheen de gemeenschappelijke buitenruimte op een aangename manier kunnen delen.

“De werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zitten op schema. De contouren van de toekomstige groene winkel-wandelstraat worden steeds meer zichtbaar. De voetpaden zijn voor het grootste deel reeds afgewerkt. Tegen eind september -begin oktober is de OLV-straat klaar en krijgt Mechelen er een mooie hedendaagse topwinkelstraat bij”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Na het bouwverlof zal de Vijfhoek opnieuw afgesloten worden om de werken in de eerste fase volgens de vooropgestelde timing tot een einde te brengen. In de tweede fase wordt dan het gedeelte tussen de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk en Korenmarkt onder handen genomen. Ook hier zal de hinder zoveel als mogelijk beperkt worden.

Meer info over het project: https://www.mechelen.be/onze-lieve-vrouwestraat