Mechelen kent binnenkort haar eerste Buitengewone Stadsprin(es)

27 Oktober 2022

Mechelen kent binnenkort haar eerste Buitengewone Stadsprin(es)

"Een mooie manier om ook binnen de rijke traditie van het stadscarnaval te tonen dat iedereen zichzelf kan zijn in onze stad" - Rina Rabau Nkandu

Wie de allereerste Buitengewone Stadsprins- of prinses zal worden, werd samen met het bestuur van Stadscarnavalsgilde De Maneblussers gekozen. In 2023 zal deze Mechelaar de officiële titel dragen en het carnavalsgebeuren in Mechelen tot nieuw en toegankelijk niveau tillen. Op 12 november is het de bekendmaking, met bijhorend feest en receptie.

De buitengewone stadsprins- of prinses zal een rolmodel zijn voor heel veel Mechelaars, net zoals de huidige stadsprins- prinsessen dat vandaag ook al zijn. Een mooie manier om ook binnen de rijke traditie van het stadscarnaval te tonen dat iedereen zichzelf kan zijn in onze stad. Het is een van de vele manieren waarop we in Mechelen onze leuze ‘samenleven in diversiteit’ in praktijk brengen en zichtbaar maken”, zegt schepen voor toegankelijkheid Rina Rabau Nkandu.

Veerle Van der Elst, voorzitster van de stadscarnavalsgilde: “Voor ons is 2023 ook een bijzonder jaar omdat we een jubileum vieren. 11 wordt het narrengetal genoemd en elk veelvoud van 11 is een jubileumjaar, we bestaan dus 55 jaar. En bovendien stellen we, naast de 55ste stadsprins- of prinses, onze allereerste buitengewone van Mechelen aan. Daar zijn we heel trots op! Alles wordt nu in gereedheid gebracht om de ceremonie op en top aan te kleden.”