Doe mee aan de campagne klimaatwijken

09 Oktober 2009

Zet volgende winter je energiemeter op dieet! Kreeg je onlangs je energiefactuur gepresenteerd? En was het opnieuw meer dan vorig jaar? De stad Mechelen biedt je verschillende initiatieven aan om spaarzaam om te springen met energie. Het stadsbestuur daagt je komende winter opnieuw uit om met een groep van vijf tot vijftien gezinnen (een klimaatwijk) onder begeleiding van een vrijwillige energiemeester 8% minder energie te verbruiken. De energiemeester krijgt hiervoor een gratis opleiding 'energie besparen' en enkele nuttige hulpmiddelen. Als deelnemer volg je je energieverbruik op van 1 november 2009 tot 30 april 2010. Tijdens drie leuke avonden (oktober ? februari ? juni) heb je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en maken we je wegwijs in de wereld van de energiebesparing: Slaag je in je opzet dan spaar je niet alleen geld en energie maar val je meteen ook in de prijzen. Vorige winter hebben meer dan 250 inwoners (in 20 klimaatwijken) gemiddeld 12% energie hebben bespaard. Deelnemen loont dus!

Doe mee met Klimaatwijken!

Wie kan er deelnemen? Iedereen die energie wil besparen zonder veel moeite en zonder verlies aan comfort. Breng kennissen, vrienden, familie, collega's op de hoogte van deze actie.
Deelnemen aan deze actie is gratis, maar heeft het meest kans op slagen als je zelf op zoek gaat naar een klimaatwijk, die kan bestaan uit familie, vrienden, buren? en kom naar het Spaar-energie Startmoment op 6 oktober 2009 in de Oude Stadsfeestzaal. Schrijf alvast deze avond op in je agenda!

DOE de E-ware avond bij je thuis: gezellig en leerrijk!
Hou je het liever gezellig thuis dan kan je ook proeven van het nieuwe energie-initiatief in onze regio: de E-ware avond. Overgoten met een (h)eerlijk glaasje wijn of fruitsap 'verkoopt' een medewerker bij jou thuis energievriendelijke tips en weetjes aan de aanwezige buren, familie en vrienden. En uiteraard krijgt de gastheer/vrouw een leuk E-geschenkje. Meer info en aanvragen via www.igemo.be.

Ook Groen! Mechelen doet mee, doe jij met ons mee?

Heb je interesse om deel te nemen, maar vind je niet genoeg mensen in je wijk? Is het voor jou de eerste keer dat je deelneemt en heb je graag wat 'ervaren mensen' om je heen?

Sluit aan bij onze klimaatwijk van Groen! Mechelen, laat iets weten op ons gekende mailadres.