Doe in maart mee aan de VeggieChallenge!

23 Februari 2022

Doe in maart mee aan de VeggieChallenge!

In maart organiseert EVA vzw weer de VeggieChallenge, een initiatief dat mensen inspireert om 30 dagen lang minder vlees te eten. Mechelen is een van de steden die de campagne actief mee promoot en daar ambassadeurs voor inzet. Via verschillende stadskanalen vertellen Kato Gâteaux, The kind coconut en Funky Jungle waarom zij meedoen aan de VeggieChallenge.

“Bij Kato Gâteaux geloven we sterk in een plantaardige toekomst. Hier is niet alleen je lichaam, maar ook de planeet je erg dankbaar voor”, getuigt de Mechelse onderneemster Kato. “Veggie of vegan eten hoeft helemaal niet moeilijk, saai of smakeloos te zijn!" klinkt het bij The kind coconut. En: “Het geeft enorm veel voldoening om zowel als ondernemer als individu een bijdrage te kunnen leveren rond dierenwelzijn, gezondheid en het milieu”, voegen de zaakvoerders van Funky Jungle eraan toe.

Je spaart het milieu, je zorgt voor een betere voedselverdeling in de wereld, je gezondheid vaart er wel bij, de dieren zullen je dankbaar zijn… Het zijn allemaal redenen waarom Stad Mechelen samen met een aantal lokale influencers deelname aan de VeggieChallenge promoot. De stad ondertekende namelijk het burgemeestersconvenant en werkte een eigen Klimaatplan uit om CO2 te verminderen en klimaatneutraal te worden tegen 2030. Minder vleesconsumptie kan daartoe bijdragen.

Schepen voor klimaat en milieu Patrick Princen: “Minder dierlijke en meer plantaardige producten eten heeft een enorme impact op het milieu. Je hoeft daarom geen diehard vegetariër of veganist te worden, zelfs met enkele vleesdagen minder per week verklein je je ecologische voetafdruk en bespaar je liters water en kilo’s CO2. Zelf ga ik dan ook mee de uitdaging aan en ik ben blij om te zien hoe ook weer heel wat Mechelaars en Mechelse ondernemers hun schouders onder de campagne zetten. We doen dit samen en dat verbindt ons. Ik geloof dat we veel kans maken om de beste Veggie Burgers van het land te worden!”

De stad of gemeente met de meeste deelnemers (‘Veggie Burgers’) wint de VeggieChallenge 2022 Award. Stad Mechelen roept dan ook iedereen op om mee te doen en een hele maand lang minder of helemaal geen vlees, vis of dierlijke producten te eten. Inschrijven kan via https://www.veggiechallenge.be/. Je krijgt dan ook tips, recepten en alle informatie die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.

Met dit project draagt Stad Mechelen bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie) en SDG 13 (klimaatactie).

Meer info en inschrijven op:

De foto bovenaan is een sfeerbeeld van De Langste Veggietafel op de Grote Markt in 2015, waar schepen Patrick Princen destijds mee de trekker van was. © Stad Mechelen