Digitaal overzicht scholen vervangt onderwijsbeurs

18 Februari 2022

Digitaal overzicht scholen vervangt onderwijsbeurs

De keuze van een school is van groot belang. Daarom stelt stad Mechelen alles in staat om ouders en kinderen zoveel mogelijk te informeren over scholen in stad Mechelen. Daarom bundelde de stad het aanbod op haar website zodat ouders en kinderen een totaaloverzicht van het aanbod krijgen.

“Een nieuwe school kiezen is een spannend moment, voor kinderen maar ook voor ouders. Ouders willen het allerbeste voor hun kind, maar het aanbod van Mechelse scholen en hun studierichtingen is zo uitgebreid dat je al snel overweldigd wordt. De onderwijsbeurs biedt hier normaal gezien een oplossing voor. Enkele weken geleden werd door de coronasituatie op dat moment beslist om ook dit jaar geen fysiek moment te organiseren. Toch doen we er, samen met de onderwijspartners, alles aan om ouders en studenten goed te informeren”, zegt schepen van onderwijs Rina Rabau. “Daarom hebben we een handig overzicht op onze website gezet om alle informatie op één plaats aan te bieden. Elke school voegde daar ook een voorstellingsfilmpje aan toe. Ouders en kinderen beginnen zo met een goed inzicht aan hun keuze.”

Op deze webpagina stelt elke secundaire school zichzelf voor via een video. Dit vulden ze op hun eigen manier in. Bijvoorbeeld met een digitale rondleiding door de school of een voorstelling van de leerkrachten. Bezoekers kunnen hun tijd dus nemen om veilig vanuit de zetel te snuisteren door het aanbod. Ook de basisscholen staan op www.mechelen.be/onderwijs overzichtelijk gebundeld.

“Daarnaast bieden we ook twee onderwijsbrochures aan, voor basisonderwijs en secundair onderwijs en levenslang leren. Deze brochures worden door de stad gericht verzonden aan de ouders van kinderen die in Mechelen wonen en die een schoolkeuze moeten maken. Daarin vinden ze alle informatie gebundeld. Op de website www.naarschoolinregiomechelen.be vind je dit aanbod trouwens ook terug, samen met alle info over de aanmeldprocedure voor het basis- en secundair onderwijs.” sluit Herbert Crol, cöordinator van het Onderwijsoverleg Mechelen af.