Digibankpunten geopend in Sociaal Huis en Huis van de Mechelaar

26 April 2023

Digibankpunten geopend in Sociaal Huis en Huis van de Mechelaar

“Iedereen mee op digitale snelheidstrein”

Na de feestelijke opening van het Digibankatelier zaterdag openden maandag en dinsdag ook de eerste Digibankpunten in het Sociaal Huis en het Huis van de Mechelaar. Hier kunnen inwoners terecht met al hun digitale vragen. Het is gratis en een afspraak maken is niet nodig. De komende twee jaar zullen er nog zestien andere Digibankpunten opduiken in de Mechelse wijken en dorpen.

“Een doktersafspraak maken, geld overschrijven, tickets kopen voor cultuur, de schoolactiviteiten van je kinderen opvolgen… het gebeurt tegenwoordig bijna allemaal online. De digitalisering zet zich snel door in onze samenleving, maar niet iedereen heeft toegang tot het materiaal of de vaardigheden om ermee om te gaan. Met het Digibankatelier en de Digibankpunten helpen we de Mechelaar zowel op vlak van materiaal zoals een PC, tablet of smartphone, als inzake vaardigheden mee te zijn in de digitale wereld”, vertelt schepen van slimme stad en toegankelijkheid Rina Rabau Nkandu.

Het Digibankatelier bevindt zich op de Battelsesteenweg 48. Hier worden gebruikte computers, tablets en smartphones hersteld en uitgeleend. In de Digipunten in het Huis van de Mechelaar en het Sociaal Huis staan op aangewezen tijdstippen de digibankhosts en digibankcoaches klaar om je te helpen met alle digitale vragen. Mensen die nood hebben aan verdere opleiding, kunnen er doorverwezen worden naar de deelnemende partners in het project.

Info en openingsuren: www.mechelen.be/digibanken/digibankpunt-en-digibankatelier