Debat- en filmavond 'La Source des Femmes'

04 Mei 2015

 Debat- en filmavond 'La Source des Femmes'

  Film 'La Source des Femmes'een

voorafgegaan door debat met Meyrem Almaci (Groen) en Youssef Kobo (Kif Kif) over activisme in de Arabische wereld en invloed van vrouwen op de politiek

 

In een Noord-Afrikaans stadje zijn de mannen de baas en worden de vrouwen gedwongen om te werken en voor de kinderen te zorgen. Leila, die nieuw is in de gemeenschap, is verbaasd over deze gang van zaken. Wanneer een zwangere vrouw een miskraam heeft door het harde werk, is voor Leila de maat vol. Ze eist dat de mannen ook een deel van de taken op zich nemen en dat ze pijpleidingen aanleggen van een waterbron naar het dorp. De mannen willen de eisen van Leila niet inwilligen en de vrouwen verenigen zich om de situatie te veranderen. Ze beslissen dat de mannen geen seks meer krijgen totdat de leiding is aangelegd. De mannen zijn boos en ook politieke en religieuze leiders gaan zich met de zaak bemoeien. Maar de vrouwen houden voet bij stuk...
 

Deze exotische kroniek is gebaseerd op een waargebeurd feit uit een traditioneel Turks dorp, waar de vrouwen volledige onthouding toepasten zodat hun mannen het water weer tot naar het dorp zouden doen komen.
De Roemeense cineast Radu Mihaileanu, zelf ook moslim, slaagt er, op een positieve communicatieve manier in, de vele hindernissen weer te geven waar de vrouwen vandaag nog mee te kampen hebben in deze wereld.


Praktisch:

  • Wanneer? ?Vrijdag 12 juni 
    • 19.00: deuren?
    • 19u30: debat met Meyrem Almaci( Groen) & Youssef Kobo (Kif Kif) over activisme in de Arabische wereld en invloed van vrouwen op de politiek?
    • 20u30: start film?
  • Waar? ?Cultuurcentrum Mechelen?
  • Inkom? ?Een ticket kost 5 euro?
  • Inschrijven? Via [email protected]

 

Een organisatie van Groen Mechelen in samenwerking met Filmhuis Mechelen