De energiejacht is geopend

21 Januari 2012

De energiejacht is geopend

We willen zo veel mogelijk Mechelaars aanzetten om zich te registreren op de vernieuwde site om hun meterstanden daar in te brengen en hun verbruik op te volgen. 

www.energiejacht.be

Dat kan individueel, maar nog beter in groep. Elke groep krijgt immers de hulp van een energiemeester, die een gratis opleiding genoten heeft. Via de handige tool op de site krijg je een direct zicht op je energieverbruik.
 
Igemo voorziet eind januari/begin februari een infomoment voor alle geregistreerde deelnemers.
 
Begin mei: slotmoment voor de deelnemers
 
De stad Mechelen voorziet een mooie prijs in de categorie 'individu' en in de categorie 'Groep'
 
Wat moet je doen?

Je registreert je eerst als energiejager
Je houdt je meterstanden van je water-, gas- en elektriciteitsmeter bij en vult ze in op jouw persoonlijke gebruikspagina op deze site. Ga ook op zoek naar je energie-afrekening van vorig jaar. Die hebben we nodig om jouw energiebesparing te kunnen berekenen. We vragen dus ook naar die gegevens bij de registratieprocedure.
 
Wat is een energiemeester?
 
De energiemeester geeft je tips om energie te besparen. Hij/zij controleert ook je meterstanden. De energiemeester krijgt daarom een stevige cursus energiebesparing en enkele nuttige hulpmiddelen. Als je graag zelf energiemeester wil worden, kun je dat aanduiden wanneer je je registreert. 
 
Waarom jagen we op energievreters?
 
Door de energievreters de kop in te drukken, kun je veel energie besparen. Zo kun je ook je energiefactuur (spectaculair) zien dalen. Vorig jaar behaalden de deelnemers een besparing van gemiddeld 8,65 %..
 
Hoe doe je dat, energie besparen?
 
Energie besparen vraagt echt niet zoveel inspanning: met wat aandacht, kleine gedragsveranderingen en enkele doordachte ingrepen kom je al een heel eind ver.
Het bijhouden van je meterstanden is heel belangrijk. Uit ervaring blijkt dat gezinnen die wekelijks hun meterstanden van gas en elektriciteit bijhouden en vergelijken met hun verbruik van het jaar voordien, een 'energiereflex' krijgen en zo al besparen op hun verbruik.
Met een waaier aan kleine vuistregels en energietips kan je nog verder gaan. We gidsen je over het jaagpad met massa's nuttige tips en informatie over energiebesparing, subsidies en premies.
 
 
Je kan aansluiten bij de groep "Groen Mechelen".
 
Heb je nog vragen, aarzel niet mij te mailen.
 
Warme en energieke groeten
 
Filip Duez (energiemeester Groen Mechelen)