Cultuurcentrum breekt met MAFfe vrijdagen cultuuraanbod open voor jongeren.

30 Oktober 2015

Cultuurcentrum breekt met MAFfe vrijdagen cultuuraanbod open voor jongeren.

De vernieuwde werking van H30 creëert meer ruimte voor jong talent Mechelse artistieke werkplek H30 en Cultuurcentrum Mechelen ontwikkelden een nieuwe aanpak om jongeren hun artistiek talent te laten ontdekken en tonen. Jonge stedelijke kunstvormen eisen hun plek op in de programmatie van het Cultuurcentrum. Afgelopen maanden stond H30 stil bij de instroom en trajectbegeleiding van jongeren en de eigen artistieke werking. In samenwerking met lokale partners zal H30 jongeren laten vonken, fikken en knallen. Vonken, dat is jongeren tijdens laagdrempelige workshops en korte trajecten zichzelf en hun talent laten ontdekken in de veilige en vertrouwde omgeving die o.a. jeugd- en onderwijspartners met hen opbouwen (J@M, Groep Intro, Onthaalklassen Anderstalige Nieuwkomers?).

H30 laat jongeren ook knallen op het podium. Met een intensieve projectmatige coaching worden jongeren gedurende enkele maanden klaargestoomd voor een specifiek podiummoment. Vandaag loopt zo het project RESET, i.s.m. J@M vzw. Vijftien geselecteerde jongeren werken aan een urban-performance van dans, slam en freestyle voetbal. Zij zullen in het Cultuurcentrum te zien zijn in februari 2016.

De editie BeatUp van verleden seizoen was al een statement van formaat. Uiteraard bepalen de jongeren zelf mee de richting van het volgende gebeuren.

Na het vonken en knallen begint het boeltje soms te fikken. Jongeren hebben de smaak van artistieke creatie te pakken en willen verder aan de slag. H30 biedt gratis werkruimte en ontmoetingskansen zodat jongeren hun talenten verder kunnen ontwikkelen. H30 biedt dit seizoen 9 jongerengroepen een intens coachingstraject om hun eigen plannen en projecten vorm te geven. Zo geven we jongeren een boost om cultureel te ondernemen.

H30 en Cultuurcentrum Mechelen laten de talenten van jongeren op deze manier naar boven drijven en geven bovendien jongerencultuur een plaats in het regulier programma van het Cultuurcentrum. We peilen naar wat leeft in onze stad, creëren een platform om bruisend talent te ontginnen en te tonen.

Met de programmatie van MAFfe vrijdagen in het Cultuurcentrum kan jong talent doorstoten naar het professionele podium. Zo breken we in Mechelen het podium open voor jongerencultuur.

http://mestizoartsplatform.be/event/maffe-vrijdag-in-mechelen-2/

Geen platte copy paste van het Antwerpse Mestizo Arts Festival, maar een Mechels verhaal waar we investeren in artistieke opbouw en het ontginnen van goesting en talent.