Complimenten voor alle kinderbegeleiders tijdens Week van de Kinderopvang

29 September 2023

Complimenten voor alle kinderbegeleiders tijdens Week van de Kinderopvang

"Met de grootste zorg geven kinderbegeleiders, onthaalouders, medewerkers in de kinderopvang elke dag het beste van zichzelf. Zij bouwen rechtstreeks mee aan onze toekomst, onze kinderen. Een cruciale rol dus, met een grote verantwoordelijkheid, die heel wat lof verdient. Daarom roepen we alle (groot)ouders op om complimentenkaartjes te schrijven en deze af te geven aan hun favoriete kinderbegeleider, onthaalouder… Zo steken we hen een hart onder de riem voor het wonderbaarlijke werk dat zij verrichten.” - Schepen Gabriella de Francesco

Van 9 tot 15 oktober is het Week van de Kinderopvang, en ook Stad Mechelen viert mee. Om alle kinderbegeleiders in de bloemetjes te zetten, is er een complimentenkaartje ontwikkeld. Op die manier kunnen (groot)ouders en kinderen een leuke boodschap schrijven naar hun favoriete kinderbegeleider. 

Zowel in Vlaanderen als Brussel staat de week van 9 oktober in thema van alle kinderbegeleiders, in crèches en buitenschoolse opvang, maar ook alle onthaalouders, logistieke medewerkers en personen die instaan voor de begeleiding van kinderen. Zij nemen elke dag de taak op zich om zorg te dragen voor wat ons het meest dierbaar is, onze kinderen. Een taak met een grote pedagogische verantwoordelijkheid die het extra verdient om in de aandacht te staan, zeker in deze moeilijke tijden. Stad Mechelen ontwikkelt daarom een campagne met kaartjes om hen te bedanken voor hun harde werk.

Schepen van Kinderopvang Gabriella De Francesco “De eerste 1000 dagen zijn ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Met de grootste zorg geven kinderbegeleiders, onthaalouders, medewerkers in de kinderopvang elke dag het beste van zichzelf. Zij bouwen rechtstreeks mee aan onze toekomst, onze kinderen. Een cruciale rol dus, met een grote verantwoordelijkheid, die heel wat lof verdient. Daarom roepen we alle (groot)ouders op om complimentenkaartjes te schrijven en deze af te geven aan hun favoriete kinderbegeleider, onthaalouder… Zo steken we hen een hart onder de riem voor het wonderbaarlijke werk dat zij verrichten.”

De kaartjes worden ondertussen verdeeld onder de Mechelse opvanginitiatieven en zijn ook verkrijgbaar bij het Huis van het Kind. Haal op één van de locaties enkele kaartjes op en schrijf jouw complimenten neer. Dit mag voor een kinderopvang, één bepaalde kinderbegeleider, onthaalouders of elke andere persoon die de kinderopvang mogelijk maakt. Tijdens de Week van de Kinderopvang van 9 tot 15 oktober geef je dan jouw kaartje(s) af bij de persoon of opvang in kwestie om hen een welverdiende ‘dankjewel’ te wensen.