Cafe Verde, een kop koffie en energie-advies

16 Mei 2012

Cafe Verde, een kop koffie en energie-advies

De dure energiefacturen bezorgen ook heel wat Mechelaars kopzorgen. Groen Mechelen wil daar iets aan veranderen en organiseert daarom "Café Verde". In koffiebar in de Onze-Lieve-Vrouwestraat kunnen mensen drie keer terecht voor energieadvies: zaterdag 19, woensdag 23 en donderdag 24 mei. Deelnemers krijgen hulp bij het overschakelen naar een groene leverancier en nuttige tips om energie te besparen. Bezoekers krijgen meteen ook een kop koffie aangeboden. 

Kaffee-Ine

Ondervoorzitter Patrick Princen en Mechels parlementslid Kristof Calvo, de energiespecialist van Groen, zullen de Mechelaars op weg helpen naar een flinke besparing op hun factuur. "De grootste besparing realiseert men immers door over te schakelen naar leveranciers die nu al veel betere prijzen aanbieden. Wie nu nog klant is bij de historische leverancier, gooit echt geld weg. Een switch voor elektriciteit en gas kan al gauw 300 euro winst opleveren", aldus Calvo.
 
Groen blijft daarnaast hameren op de noodzaak van energiebesparing. Het is één van de stokpaardjes van Patrick Princen, actief bij Mechelen Klimaatstad en ook energiemeester. "Energiebesparing is de enige manier om energiefacturen structureel te drukken. En het is belangrijk voor het milieu," aldus Princen. Net daarom pleit Groen op federaal niveau om de fiscale steunmaatregelen voor energiebesparende maatregelen in woningen opnieuw in te voeren.
 
Er zijn drie momenten waarop Mechelaars in Kaffee-Ine energieadvies kunnen krijgen: zaterdag 19 mei 14 tot 17u tijdens de braderij, woensdag 23 mei 17 tot 20u en donderdag 24 mei 14 tot 17u. De informatie is ook beschikbaar op www.groenmechelen.be/cafeverde. Nodig via Facebook vrienden en familie uit, of bevestig je komst.