Brainstorm mee over de nieuwe bibliotheek van Mechelen

20 Maart 2015

Brainstorm mee over de nieuwe bibliotheek van Mechelen

In 2018 neemt de bibliotheek haar intrek in het gerenoveerde Predikherenklooster. Hoe kan de nieuwe bibliotheek een huis worden waar verhalen verzameld, maar ook verteld en gemaakt worden? En wat kan de inbreng van burgers hierin zijn? Via twee ' ' waar iedereen aan kan deelnemen, wil de bibliotheek tips en ideeën verzamelen voor activiteiten en diensten in de nieuwe bib in het Predikherenklooster.Durftevragen-sessies

Denk mee na!

De eerste Durftevragen-sessie vindt plaats op donderdag 19 maart, maar je kan nog altijd deelnemen aan de sessie op zaterdag 28 maart van 9.30 tot 11.30u. Deelnemen is gratis, maar je moet je wel aanmelden via [email protected]. Ook wie de bibliotheek (nog) niet gebruikt, is van harte welkom.

Exclusief bezoek aan Predikherenklooster

Wie deelneemt aan een van de twee 'Durftevragen-sessies' ontvangt in de loop van het voorjaar een uitnodiging voor een exclusief bezoek aan het Predikherenklooster. Hoofdbibliothecaris Rita Van de Wiele zal je rondleiden in het verlaten kloostergebouw met aanleunende kerk en vertelt wat de toekomstige bestemming van de vele ruimtes wordt. Een unieke gelegenheid om het gebouw te leren kennen voordat de restauratie- en verbouwingswerken starten in de zomer van 2015.

 

Praktisch

Wanneer? De eerste Durftevragen-sessie gaat door op donderdag 19 maart van 19 tot 21 uur, de tweede op zaterdag 28 maart van 9.30 tot 11.30u.

Waar? Oude Leeszaal van de Stedelijke Bibliotheek in de Moensstraat 19.

Aanmelden: via [email protected]

Meer informatie: www.durftevragen.be of via Michel Price: [email protected] of 015 29 80 34.