Björn Siffer wordt 2e Groen-schepen

04 September 2014

Björn Siffer wordt 2e Groen-schepen

De Algemene Vergadering van Groen Mechelen duidde gisterenavond Björn Siffer aan als toekomstig schepen. Siffer zal voor de stadslijst vld-groen-m+ vanaf 1 januari 2015 de bevoegdheden Cultuur en Toerisme voor zijn rekening nemen, ter vervanging van huidig schepen Frank Nobels (m+). "Heteen

is eer dat de Groen-leden mij dit belangrijke mandaat toevertrouwen. Ik ben ontzettend fier op mijn stad en heb ze de laatste jaren enorm positief zien evolueren. Cultuur en toerisme zijn voor mij twee ideale hefbomen om Mechelen  nog beter op de kaart te zetten en om mensen samen te brengen in onze stad. Mechelen is een stad met een rijk cultureel netwerk. Ik kijk er naar uit om met al die mensen te gaan samenwerken", zegt Siffer.

Het was al eerder bekend dat Kristof Calvo het mandaat van schepen niet zou opnemen. Calvo zetelt immers opnieuw in het federaal parlement en is daar onlangs benoemd tot fractieleider van Groen.  Hij blijft wel voorzitter mmMechelen Feest.

Mechelen investeert duidelijk in cultuur. Er zijn aanzienlijke investeringen opgenomen in de meerjarenbegroting. Die investeringen moeten onder meer leiden tot de realisatie van een bibliotheek in het Predikherenklooster, de ontwikkeling van een Rik Woutersmuseum, de afwerking van fase 2 van het Hof van Busleyden. Ook het toerisme zit in de lift en zal nog verder uitgebouwd worden, ondermeer dankzij de verdere ontwikkeling van de MICE-cel.

"De verdiensten van Frank Nobels zijn hierin van groot belang." zegt Siffer. "Frank bezorgde Mechelen het label van Kunststad, zorgde voor enorme investeringen in ons cultureel patrimonium, realiseerde de Uit-pas voor kansarmen, tekende voor bijzonder succesvolle evenementen zoals de Keizer Karelfeesten en Stad in Vrouwenhanden. Hij durfde ook te investeren in hedendaagse en experimentele kunst. Frank Nobels zette cultuur in Mechelen op de kaart."

Björn Siffer wordt de tweede schepen van Groen in het college, naast Marina De Bie die onder meer bevoegd is voor mobiliteit, leefmilieu en energie. Hij is één van de 16 verkozenen van de stadslijst vld-groen-m+. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde Siffer 1073 voorkeurstemmen.