Björn Siffer kiest voor Groen

12 Maart 2012

Björn Siffer kiest voor Groen

Björn Siffer, sp.a-fractieleider in Mechelen, stapt over naar Groen. Siffer neemt uit respect voor de kiezer meteen ontslag uit de gemeenteraad. "Na 14 oktober wil ik terugkeren als verkozene voor Groen", aldus Siffer. "Björn is een Mechels politiek zwaargewicht. Hij maakt de groene familie sterker en breder ", aldus Kamerlid Kristof Calvo, voorzitter van Groen Mechelen. Björn Siffer is een 34-jarige Heffenaar die al enkele jaren op de Stuivenbergvaart woont. Hij zal voor Groen een belangrijke rol spelen op de stadslijst, een samenwerking van Open VLD, Groen en onafhankelijken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kreeg hij als nieuwkomer meteen 916 voorkeurstemmen, een opmerkelijk goede score. Tot nu was hij fractieleider voor sp.a in de gemeenteraad. Professioneel is hij nationaal woordvoerder van Humanistisch Vrijzinnige Vereniging (HVV). Op een persconferentie met Groen-schepen Marina De Bie en Kamerlid Kristof Calvo lichtte Siffer zijn keuze toe: "Het is een positieve en inhoudelijke keuze. Groen is de partij van de toekomst, de Mechelse stadslijst is hét project voor onze stad. Mijn engagement voor Mechelen kan ik het best vormgeven bij Groen en binnen dat open en dynamische project". "Ik heb geen negatieve gevoelens tegenover sp.a. Ik wens mijn voormalige partijgenoten zelfs het allerbeste toe", aldus Siffer.

Hij vindt wel dat de Mechelaar moet weten dat Groen en de stadslijst de beste garantie bieden op een verdere ontwikkeling van Mechelen. "De voorbije jaren hebben zij de verandering van Mechelen gerealiseerd. Dat succes mag nu niet stilvallen. Daarom beken ik vandaag kleur. Ik wil een duidelijk signaal geven, niet in het minst aan de progressieve kiezer. Een stem voor Groen op de stadslijst is een progressieve, groene en sociale stem, een stem voor een bruisend Mechelen".

Siffer zal een belangrijke rol spelen in de uitwerking van het programma. Rond thema's als sociaal beleid, cultuur, veiligheid en wijk- en dorpswerking wil hij volop het gesprek aangaan met de Mechelaar. "Er zit veel creativiteit in onze stad. Een stad als Mechelen biedt enorme mogelijkheden om nieuw beleid te voeren en om groene en sociale ideeën in de praktijk te brengen", aldus het kersverse Groen-lid.

Uit respect voor de kiezer en omdat integriteit belangrijk is voor hem, besliste Siffer om meteen ontslag te nemen uit de gemeenteraad. Maar zijn ambitie is duidelijk: na 14 oktober wil hij terugkeren als verkozene voor Groen.

Groen Mechelen reageert heel tevreden. "Björn Siffer is een progressieve denker en doener. Hij is inhoudelijk zeer sterk en heeft een hart voor Mechelen. Zijn komst past perfect in de aan de gang zijnde verbreding van Groen in Mechelen. Op 14 oktober trekken we met een sterke, diverse ploeg en een vernieuwend programma naar de kiezer", aldus Kamerlid Kristof Calvo, tevens lokaal voorzitter en lijstduwer van de stadslijst.

Björn Siffer, bestuurslid Groen Mechelen

Kristof Calvo, Kamerlid, voorzitter Groen Mechelen en lijstduwer stadslijst