Bert Delanoeije nieuwe voorzitter Woonpunt Mechelen

03 Maart 2023

Bert Delanoeije nieuwe voorzitter Woonpunt Mechelen

“Betaalbaar en kwaliteitsvol kunnen wonen is een basisrecht. Heel veel Mechelaars hun thuis hangt mede af van Woonpunt Mechelen. De komende periode maken we de ambitie om meer betaalbare en sociale woningen te realiseren verder waar", aldus de nieuwe voorzitter van Woonpunt Mechelen, Bert Delanoeije. 

Op voordracht van de VLD-Groen-M+ werd Bert Delanoeije donderdagavond tijdens de Raad van Bestuur aangeduid als nieuwe voorzitter van Woonpunt Mechelen. Als huidig ondervoorzitter van de Mechelse sociale huisvestingsmaatschappij volgt hij Arthur Orlians op die sinds februari schepen is voor Stad Mechelen.

Bert Delanoeije is de nieuwe voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen. Het gevolg van de schepenwissel begin februari waarbij Arthur Orlians Koen Anciaux opvolgde. Delanoeije is niet onbekend met de werking van Woonpunt. Hij maakt al vier jaar deel uit van het Directiecomité en de Raad van Bestuur. Al die tijd was hij ook ondervoorzitter en klaar om Arthur Orlians als voorzitter bij te staan indien nodig.

De voorbije jaren heeft Woonpunt Mechelen een inhaalbeweging gemaakt op vlak van duurzame renovatie van haar sociale woningen en werden er ook nieuwe projecten opgestart. Woonpunt is een financieel gezonde organisatie met een duurzaam investeringsbeleid.

Voor Bert Delanoeije is het een voorrecht om samen met de collega’s in Woonpunt het verschil te maken: “Betaalbaar en kwaliteitsvol kunnen wonen is een basisrecht. Heel veel Mechelaars hun thuis hangt mede af van Woonpunt Mechelen. De komende periode maken we de ambitie om meer betaalbare en sociale woningen te realiseren verder waar. We gaan daarbij ook ruimte geven aan nieuwe woonvormen. We maken ook versneld werk van ons plan rond hernieuwbare energie en duurzaam en circulair bouwen zodat ook onze huurders kunnen genieten van een lagere energiefactuur en een klimaatvriendelijke woning. Ik kijk er ook naar uit om nog meer samen te werken met Stad Mechelen en het Sociaal Huis. Met Woonpunt schrijven we immers niet alleen een verhaal van stenen, maar in de eerste plaats ook van mensen.”

De voorzitterswissel is voor schepen Arthur Orlians geen afscheid van Woonpunt: “Het is fijn om lid te kunnen blijven van het sterke team dat we hebben in het directiecomité en de raad van bestuur. Samen hebben we al heel wat mijlpalen genomen. Bert gaat dat prima doen als voorzitter en kan een vliegende start nemen om ook de complexe fusietrajecten met onder andere Woningmaatschappij Willebroek en het Sociaal Verhuurkantoor tot een goed einde te brengen”.

Bart Somers en Kristof Calvo besluiten: “Bert Delanoeije heeft een groot hart, iemand met veel kilometers op de teller in onze stad. Hij is vooral gekend door zijn passie voor natuur en klimaat. Maar even gedreven is hij rond de sociale thema’s. Als ondervoorzitter was hij al nauw betrokken bij de dagelijkse werking van Woonpunt. Hij is dus voor ons een heel logische keuze als nieuwe voorzitter, de geknipte man om Arthur Orlians op te volgen. Betaalbaar wonen is een belangrijke uitdaging in deze tijd. Met Bert als nieuwe voorzitter is Woonpunt in goede handen.”