Bekroonde internationale artiesten op het podium van de Mechelse schouwburg

25 Oktober 2023

Bekroonde internationale artiesten op het podium van de Mechelse schouwburg

“Het Cultuurcentrum Mechelen heeft de opdracht om een platform te bieden aan opkomende en gevestigde artiesten, voor een breed Mechels publiek. We zijn dan ook verheugd om ook toonaangevende internationale artiesten aan te trekken, en zo ons aanbod te verbreden.” zegt schepen voor cultuur Bjorn Siffer

Het Cultuurcentrum Mechelen is bijzonder trots om twee internationale muzieklegendes te mogen verwelkomen op het podium van de stadsschouwburg. Deze week kunnen muziekliefhebbers genieten van spetterende optredens van de Ierse singer-songwriter Luka Bloom en de bejubelde Amerikaanse singer-songwriter Iris DeMent. 

Iris DeMent

Iris DeMent is een icoon voor folk- en countrymuziekfans over de hele wereld. Sinds haar indrukwekkende debuut in 1992 heeft ze een unieke collectie schitterende songs gecreëerd met de warmte van folk en de ziel van country. De geliefde Amerikaanse singer-songwriter, betreedt opnieuw het muzikale podium met haar nieuwste album "Workin' on a World".

DeMent, die eerder al samenwerkte met bekende artiesten zoals Emmylou Harris, Steve Earle en de legendarische John Prine, toont met "Workin' on a World" haar meesterschap als verhalenverteller. Het album is een diepgaande reflectie op de wereld van vandaag met al zijn uitdagingen en problemen. Ondanks de sombere toon van deze tijd weet DeMent haar luisteraars te raken met een boodschap van hoop die in elk nummer doorschemert. Haar liedjes zijn doordrenkt met scherpe humor en troostende tederheid, wat haar muziek tot een ontroerende luisterervaring maakt. 

Een interessant weetje voor muziekliefhebbers en quizzers: de monsterhit "Iris" van de Goo Goo Dolls is vernoemd naar deze getalenteerde artieste, een eerbetoon aan haar invloed op de muziekindustrie. 

Luka Bloom

Luka Bloom maakt al meer dan een kwart eeuw deel uit van de soundtrack van ons land en met zijn betoverende optredens weet hij het Belgische publiek keer op keer te verrukken. 

Vorig jaar vierde Luka Bloom zijn indrukwekkende 51-jarige carrière als songwriter. Om dit mijlpaaljaar te vieren, dook hij in de zomer van 2022 de studio in om niet minder dan 51 van zijn meesterwerken opnieuw op te nemen. Deze uitzonderlijke verzameling songs dient als basis voor zijn nieuwste meesterwerk, het driedubbele album getiteld "Wave Up to the Shore: 51 songs for 51 years". 

"Ik voel me vereerd om mijn muziek te delen met het Belgisch publiek. Deze 51 liedjes zijn mijn leven, mijn reis, en ik kan niet wachten om ze met jullie te delen," zei Luka Bloom enthousiast over zijn aankomende optreden.