Mechelse beiaardschool organiseert masterclass voor Yale universiteit

18 Maart 2022

Mechelse beiaardschool organiseert masterclass voor Yale universiteit

Op maandag 21 en woensdag 23 maart klinkt de beiaard wat langer. Want de beiaardschool geeft een masterclass aan de studenten van de Yale University Guild of Carillonneurs uit New Haven (VS). Zij komen speciaal naar Mechelen voor onze unieke en wereldbefaamde beiaardcultuur. 

Dat deze studenten uit de VS naar Mechelen komen is zeker geen verrassing, want de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen is het leidend opleidingsinstituut in de wereld en de internationale referentie en trekpleister voor de beiaardcultuur. Daarnaast telt onze stad 6 beiaarden. Dat is een unicum in de wereld. Samen met de beiaardschool is Mechelen ook trekker geweest om door UNESCO erkend te worden als 'Best Safeguarding Practice'.

“Met deze masterclass aan studenten van een topuniversiteit in de VS toont Mechelen opnieuw aan dat het wereldwijd toonaangevend is op het vlak van de beiaardcultuur. De beste en meestbelovende muzikanten ter wereld op de beiaard worden gevormd in Mechelen”, besluit schepen van cultuur Björn Siffer.