Barbara Van de Perre legt eed af als gemeenteraadslid

26 Maart 2022

Barbara Van de Perre legt eed af als gemeenteraadslid

Op de gemeenteraad van maandag legt Barbara Van de Perre de eed af als raadslid voor de Stadslijst. Ze vervangt daarmee Shanna Jacops die omwille van nieuwe professionele uitdagingen de raad verlaat.

Voor Barbara is het een hele eer om raadslid te zijn voor stad Mechelen: “Het is met veel goesting dat ik mijn mandaat opneem. De drive van het Mechelse bestuur, de administratie en de Mechelaar om van deze stad iets moois te maken, zijn voor mij een bron van inspiratie. Ik hoop op mijn beurt anderen te inspireren.”

Fractieleider Kristof Calvo is enthousiast over het aantreden van Barbara Van de Perre als raadslid: “Onze stadslijst verenigt zoveel mogelijk positieve Mechelaars. Barbara is bij uitstek zo’n enthousiaste en geëngageerde Mechelaar. Door haar werk bij de stad, het opvangcentrum en Mechelen Feest kent ze heel wat dossiers vanuit de praktijk. Maar ze zal dat ook combineren met een frisse kijk en vernieuwende ideeën.”

Barbara belandde in 2007 met haar gezin in Mechelen. Ze werkte een tijdlang voor vzw Mmmechelen Feest (nu Mechelen Feest) als productieverantwoordelijke voor heel wat festivals en was tot voor kort coördinator vluchtelingenopvang voor Stad Mechelen. Een functie die ze combineerde met een job als parlementair medewerker voor Tine Van den Brande en Elisabeth Meuleman in het Vlaams Parlement. In een verder verleden runde ze met haar partner het restaurant Frida & de Henri's en later de bar ‘Als ik mijn ogen toedoe ben ik in Honoloeloe’. "De ideale manier om vele Mechelaars - oude en nieuwe - te leren kennen en zelf steeds een beetje meer Mechelaar te worden", zegt Barbara daarover.

Maandagavond start er een nieuw Mechels avontuur voor de Stadslijst. Barbara: “Als raadslid wil ik een constructieve schakel zijn, een luisterend oor, een pleitbezorger van ideeën en oplossingen die Mechelaars aanreiken. Ik praat graag met mensen over zaken die hen nauw aan het hart liggen. Regelmatig leiden deze informele gesprekken tot verrassende inzichten die ik daarna met alle plezier onderbouwd uitwerk en uitdraag. Ik wil Shanna Jacops uitdrukkelijk danken voor haar inzet het afgelopen jaar en de kans die ik krijg om het mandaat op te nemen.”