Azalea’s kleuren de stad dit weekend

15 September 2022

Azalea’s kleuren de stad dit weekend

"Wetende dat al die bloemetjes extra inkomsten betekenen voor waardevolle steun en projecten maakt het eens zo mooi”, zegt schepen van welzijn Gabriella De Francesco.

Plantjesverkoop t.v.v. Kom op tegen Kanker

Elk jaar wordt Mechelen overspoeld door fleurige Azalea’s tijdens het plantjesweekend. Een horde vrijwilligers verkoopt de kleurrijke planten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Met de opbrengst realiseert de organisatie waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. Dit jaar is er geen online verkoop en wordt er gerekend op de charme van de traditionele plantjesverkoop

“Ik kijk altijd uit naar het plantjesweekend. De stad bruist dan van kleur en inzet. En hoewel het geen mooi weer zal zijn, zorgen de honderden vrijwilligers voor een stralende warmte. Binnen de kortste keren zal onze stad nog kleurrijker zijn door alle geplante azalea’s. Wetende dat al die bloemetjes extra inkomsten betekenen voor waardevolle steun en projecten maakt het eens zo mooi”, zegt schepen van welzijn Gabriella De Francesco.
 
Ook mensen die een inburgeringstraject volgen, engageren zich als vrijwilliger. Zij wonen vaak nog niet lang in ons land, leren Nederlands en volgen een cursus over het wonen in Vlaanderen. “Vrijwilligerswerk is de ideale manier om Nederlands te oefenen, werkervaring op te bouwen en je te integreren”, zegt Marjolijn Van Doren, diensthoofd Vorming bij het Agentschap Integratie en Inburgering. “We doen mee aan deze actie omdat kanker iedereen treft, overal ter wereld.”
 
Voor amper €8 koop je een plant. Dit kan bij één van de honderd vrijwilligers verspreid in Mechelen. Ze houden post in de Mechelse dorpen, binnenstad, winkels en markt. Weer of geen weer!

Alle locaties en meer info op: www.mechelen.be/plantjesweekend