Actieve Mechelaar Patrick Princen verkozen als ondervoorzitter Groen

17 Januari 2012

Muizenaar is maandag door de leden van Groen Mechelen aangeduid als ondervoorzitter. Princen, hoofdbestuurder bij Oxfam Wereldwinkel Mechelen en bestuurslid van Mechelen Klimaatstad, vervangt Jochen Govaert en zal voorzitter Kristof Calvo bijstaan bij de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn belangrijkste opdracht wordt de .

Patrick Princenuitwerking van het verkiezingsprogramma
 
Princen reageert tevreden: "De afgelopen jaren ben ik zeer actief geweest in het Mechelse verenigingsleven. Ik was al lid van Groen, maar nu zet ik echt de stap naar de actieve politiek. Groen trekt met een stadslijst met Open VLD en onafhankelijken naar de Mechelse kiezer. De stadslijst heeft in zijn koepeltekst al belangrijke groene punten geformuleerd: betaalbare huisvesting, een klimaatneutrale stad, de autoluwe binnenstad en bijkomende parken en groene ruimte. De komende maanden zal ik als ondervoorzitter volop meewerken aan de uitbouw van een breed groen en sociaal verkiezingsprogramma".
 
Princen is een actieve Mechelaar. Zo was hij de afgelopen jaren één van de drijvende krachten bij Oxfam Wereldwinkel Mechelen. "Het werk is natuurlijk nooit af, maar met de prachtige nieuwe locatie in de Hoogstraat hebben we de Wereldwinkel echt op de kaart gezet. Een beter moment is er eigenlijk niet om meer tijd te maken voor de Mechelse politiek", aldus Princen, die wel actief blijft in de Wereldwinkel, Mechelen Klimaatstad en het Mechels Bioteam.
 
Groen-Kamerlid en lokaal voorzitter Kristof Calvo is tevreden dat Princen zich wil engageren voor Groen. "Beroepspolitici hebben geen monopolie op goede ideeën en engagement. Ik heb Patrick de afgelopen maanden leren kennen als een sterke persoonlijkheid en een overtuigde groene. Dat zo'n actieve Mechelaar voor een zichtbaar engagement bij Groen kiest, is een goed teken. Er zullen de komende weken en maanden zeker nog nieuwe groenen opstaan", laat Calvo weten.
 
Zaterdag 21 januari organiseert Groen Mechelen haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Kristof Calvo blikt op de receptie vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de winnaar van goegedacht.be, de stadscampagne van Groen, wordt voorgesteld. Locatie is de Oxfam Wereldwinkel in de Hoogstraat (vanaf 20u).
 
Meer info:
 
Patrick Princen, ondervoorzitter Groen Mechelen, 0485/79.10.17
 
Kristof Calvo, federaal parlementslid Groen en voorzitter Groen Mechelen, 0485/20.85.23