8 groene Mechelaars klaar voor 25 mei

07 Maart 2014

Maar liefst acht Mechelaars nemen voor Groen deel aan de parlementsverkiezingen. Ze staan op opvallend belangrijke plaatsen, zowel Vlaams, federaal als Europees. Eerder al raakte bekend dat Kamerlid   (2e plaats Kamer) zijn werk in het parlement hoopt verder te zetten. Ook gemeenteraadsleden  (1e opvolger Kamer) en 

Kristof CalvoKlaartje HeiremansTom Kestens (1e opvolger Vlaams) werden al aangeduid.

Daar komen nu nog belangrijke plaatsen bij voor gemeenteraadslid Björn Siffer (3e plaats Europees Parlement) en schepen Marina De Bie (lijstduwer opvolgers Kamer). Ook gemeenteraadsleden Zineb El Boussaadani (8e plaats Vlaams) en Patrick Princen (17e plaats Kamer) versterken de lijsten. Met jongerenvoorzitter Davy Buntinx (22e plaats) is er, naast dus de volledige gemeenteraadsfractie, ook een nieuw gezicht.

Groen en sociaal

"Acht groene Mechelaars, dat mag je gerust als een duidelijk signaal beschouwen. We hebben een sterke, diverse ploeg en de partij gelooft duidelijk in onze mensen. We werken in Mechelen hard aan groenere en socialere stad. Dat is ook de ambitie van Groen voor Vlaanderen en België", aldus Kamerlid Kristof Calvo, voorzitter Groen Mechelen.

Schepen Marina De Bie zet niet toevallig haar schouders onder de Kamerlijst: "Voor Groen en voor Mechelen is het belangrijk dat Kristof Calvo opnieuw verkozen raakt. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen. In 2012 heeft hij de gemeenteraadslijst geduwd. Nu zijn de rollen omgekeerd".

Europa

Een opvallende plaats is er ook voor Björn Siffer, die de derde plek krijgt op de Europalijst van Bart Staes. "Europa kan en moet, net als Vlaanderen en België, een stuk socialer. Ik geloof in meer Europa. Maar het koude en kille Europa van vandaag is niet mijn Europa. Voor een stad als Mechelen kan Europa trouwens ook een verschil maken", besluit Siffer.