6 Maart in vrouwenhanden!

19 Februari 2022

6 Maart in vrouwenhanden!

Zondag 6 maart nemen vrouwen Mechelen in handen. Verwacht je aan verschillende activiteiten doorheen de stad, koopzondag, warm welkom weekend én een grote inspiratiedag in Lamot met straffe sprekers en inspirerende workshops. Inschrijven voor de inspiratiedag is vanaf vandaag mogelijk.

Op 6 maart staat Mechelen in het teken van de vrouw. Doorheen de stad worden activiteiten georganiseerd in het teken van de vrouw. Zo ook de inspiratiedag Vrouwendag in Lamot. Maar liefst 200 deelnemers worden ondergedompeld in een dag vol verbinding, inspiratie en ruimte. En dat laatste is het thema van deze dag.

“Ruimte om vrouw te zijn, om te dromen. Ruimte in de maatschappij en je eigen leven. Ruimte in diversiteit en ruimte in lichaam en geest. Met dit thema verbreden we onze blik op vrouw-zijn. We onderzoeken nieuwe gedachtegangen en gaan in dialoog met elkaar”, legt Gabriella De Francesco uit, schepen van diversiteit en gelijke kansen.

Het programma van vrouwendag is alvast indrukwekkend met in de voormiddag enkele straffe sprekers waaronder Anja Moortgat (curious)en Leen Binnemans (Voka).  Anja bespreekt met ons de kracht van vrouwelijk leiderschap, de balans zoeken tussen daadkracht en innerlijke wijsheid.  Haar aanpak is no-nonsense gekruid met een vleugje intuïtie.  Leen schijnt licht op de impact en het belang van vrouwelijke netwerken. Tussen de sprekers door zijn er sofagesprekken waarin een open dialoog gehouden wordt.

“Tijdens de sofagesprekken nestelen een paar Mechelse topgrieten zich in de zetel. Het eerste sofagesprek is een open babbel tussen Maxine Willemsen, Anita Nyame en Romy Schlimbach. Of zoals ik hen graag noem: het jong geweld! Zij praten over de plaats die zij als jonge geëngageerde vrouwen innemen in de maatschappij. En hoe ze hiermee om gaan”, gaat de schepen verder. “Daarna nemen Tamara Lenaerts en Leen Binnemans plaats in de sofa. Het publiek zal ongetwijfeld geboeid luisteren naar hoe zij steunen op hun netwerken en daardoor een gezondere werkomgeving creëren.”

“In de namiddag kiezen deelnemers uit een waaier aan workshops rond het thema Ruimte. Actief, verbindend, verrassend en ontspannend… We zijn heel trots op het uitgebreid aanbod, er is keuze uit maar liefst 15 workshops. Naast yoga en dans zijn er ook nog andere inspirerende sessies zoals ‘Ruimte voor het vrouwelijke in mezelf’, ‘Jonge mama’s en zelfvertrouwen’ en ‘Menopauze omdenken’”, vult Tamara Lenaerts aan, directeur She & Company.

Ook kunnen geïnteresseerden in de namiddag deelnemen aan een stadswandeling langs verschillende vrouwelijke ondernemers. Met een bijzonder vrouwelijk ondernemerslandschap zal Mechelen een rooskleurige koopzondag ervaren. Op verplaatsing in het Cultuurcentrum speelt de film ‘De avonturen van prins Achmed’. Samen afsluiten kan met een borrel en een babbel op de receptie.

Deelnemers die er geen genoeg van krijgen, kunnen naar het groot Begijnhof voor het Begga-festival: Vrouwen op het Begijnhof, een festival met sprekers, theater en concert. Ontdek de wereld van Emily Dickinson, Kurt Van Eeghem gaat in gesprek met drie boeiende vrouwen en geniet van een concert met een flinke dosis Girlpower.

 

Vrouwendag: Inschrijven en het volledig programma van sprekers en workshops: https://www.mechelen.be/vrouwendag

Begga-festival: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/begga-festival-vrouwen-op-het-begijnhof/5fde7e2b-f9fc-4c8b-a73b-adb7d4edd5ab