5 Mechelse kandidaten op Groen!-lijsten

08 April 2009

Op 7 juni zijn er verkiezingen voor het Vlaams en het Europees parlement, en ook in Mechelen zorgt dat voor de nodige beweging. Mechelen is goed vertegenwoordigd op de nationale lijsten van Groen!. Op de provinciale lijst voor de Vlaamse verkiezingen staan 4 Mechelaars, op de Europese lijst vinden we 1 Mechelaar terug. Groen! Mechelen is trots om met 5 kwalitatieve kandidaten, waaronder twee bekende Vlamingen, de Groen! lijst te kunnen steunen.

 

Steden zijn de oorzaak maar ook de sleutel tot de oplossing van het klimaatprobleem op lokaal en europees niveau. Dat is de overtuiging en vooral de ervaring van de Mechelse groenen. GROEN! zit immers al 14 jaar in het Mechelse stadsbestuur. Het gevolg: goedkoper busvervoer in en rond de stad, premies voor zonnepanelen sinds 2003, een duurzaam energiebeleid, een bloeiende binnenstad met almaar meer open groene ruimte, een schitterend bewaard Fort van Walem, het trotse natuurgebied Batteleer? en ook: een grote inspraak van mechelaars in bijv. openbare werken in wijken en dorpen. Mechelen floreert letterlijk en figuurlijk. De stad is dynamisch en het is er aangenamer wonen dan ooit. In onze stad is het belang van ecologisten voor een beleid dus zeer tast-en zichtbaar.

Dat geeft de Mechelse kandidaten in de huidige verkiezingscampagne vleugels. Wij hebben ervaring, deskundigheid én vernieuwing aan te bieden. We staan voor kwaliteit en Vlaanderen mag gerust weten dat wij klaar zijn voor een stap vooruit. Want alles kan beter. Groen! moet een grotere partij worden op alle niveaus.

Waarom?

Om de stap naar een gezondere economie te zetten.
Om de crisis om te buigen naar een nieuw elan voor Vlaanderen en Europa.
Om een breuk te maken met het korte termijndenken dat ons politieke landschap al te vaak gijzelt. Kortom: om de samenleving weerbaar te maken.

Overal ter wereld ontwaakt de ecologische economie.

Wie GROEN! stemt op 7 juni zorgt er mee voor dat Vlaanderen en Europa die boot niet missen.

Groen! Mechelen stuurt haar zonen en dochter(s) uit.

Maak kennis met vijf sterke kandidaten

JOAN PEPERMANS
Vlaanderen 9e plaats effectief
Kabinetsmedewerker Schepen Marina De Bie, Mechelen

Over Vlaanderen:
"Resoluut kiezen voor het cradle to cradle principe vermijdt zinloze kosten, geld dat geïnvesteerd kan worden om wachtlijsten in de gezondheidszorg weg te werken."

Over Mechelen:
"Het kan niet dat de huidige generatie moet opdraaien voor kosten voor bodemreiniging, omdat het storten of ondergronds bergen van afval een beleidskeuze was."

JOHAN MUYLDERMANS
Vlaanderen 7e plaats opvolgers
Voorzitter GROEN! Mechelen, bestuurslid in jeugdhuis Tsentroem, ex-voorzitter van de Mechelse jeugdraad, ex-lid van de stuurgroep jeugdbeleidsplan,

Over Vlaanderen:
"We zetten in op meer vervoer over het spoor, meer trams en Light Rails, beter openbaar vervoer, comfortabele fietsroutes en de uitbouw van een net van elektrische wagens en laadstations op groene stroom."

Over Mechelen:
"Nu nog een uitbreiding van de autoluwe binnenstad, en het wordt hier helemaal aangenaam leven".

VERA HENDRICKX
Vlaanderen 28e plaats effectief
Kantoorverantwoordelijke Dienstenthuis, Mechelen
Al jaren actief lid Groen!Mechelen

Over Vlaanderen:
"Het geld dat onze regering vandaag pompt in kerncentrales, kan niet geïnvesteerd worden in de echt schone technologieën van de toekomst zoals hernieuwbare energie op basis van wind, zon en water."

Over Mechelen:
"Geen belerend vingertje hoe het niet mag, maar een stimulans en beloning als je energiebewust wil gaan leven. De Mechelaars kregen net onze lokale folder in de brievenbus, waarin ze een overzicht van milieupremies vinden."