Zomerse zoektocht lokt recordaantal kinderen naar Mechelse bibliotheek

19 Augustus 2022

Zomerse zoektocht lokt recordaantal kinderen naar Mechelse bibliotheek

"Tijdens spannende zoektochten verkennen jonge speurneuzen interessante locaties in onze stad, zoals Kazerne Dossin, Museum Hof van Busleyden en de prachtige bibliotheek Het Predikheren" - schepen Björn Siffer

Voor het 16e jaar op rij ontdekken Vlaamse kinderen hun stad met de zoektocht Schatten van Vlieg. Deze zomer namen maar liefst 400 jonge schattenjagers deel aan de zoektocht in bibliotheek Het Predikheren. De 400e schattenjager werd vandaag in de bloemetjes gezet met een mooi boek en teddybeer.

“Onze jongste Mechelaars worden dankzij de Schatten van Vlieg spelenderwijs ondergedompeld in cultuur. Tijdens spannende zoektochten verkennen speurneuzen interessante locaties in onze stad, zoals Kazerne Dossin, Museum Hof van Busleyden en de prachtige bibliotheek Het Predikheren. Alle jonge speurneuzen die Het Predikheren deze zomer onveilig gemaakt hebben, maakten kennis met de grote boekencollectie, de inspirerende kinderafdeling en de prachtige architectuur van het gebouw. En wat een verpletterend succes kent Het Predikheren dit jaar al! Vorig jaar gingen er zo’n 300 speurneuzen op zoektocht in de bibliotheek tijdens de zomervakantie. Dit jaar zijn dat er al 400 in de tweede helft van augustus, en de schattenjacht is nog niet afgelopen”, zegt een trotse schepen van cultuur Björn Siffer.

De jaarlijkse schattenjacht Schatten van Vlieg is al aan zijn 16e editie toe. Meer dan 350 deelnemende locaties, verspreid over Vlaanderen en Brussel openen hun deuren voor kinderen op zoek naar schatten. Dit jaar is het thema “Ruik jij wat ik ruik”. In bibliotheek Het Predikheren gaan de speurneuzen de uitdaging aan in twee verschillende zoektochten: een zoektocht voor kinderen vanaf 3 jaar oud en eentje voor kinderen ouder dan 7 jaar.

Speurneuzen vanaf 3 jaar oud, lossen uitdagingen op als “Ga op zoek naar vijf schelpen in de zee van de bib”. Kinderen vanaf 7 jaar oud doen opdrachten om een lang verloren manuscript te vinden. Dit manuscript gaat over de geur van de koningin. Lossen de schattenjagers alle opdrachten op, dan krijgen ze een tip om de schat te vinden. Die is gevuld met leuks en Vlieg-stickers waarmee ze een weekendje weg kunnen winnen.

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen en zorgt ervoor dat meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis beleven. Vlieg werd ontwikkeld door Publiq vzw met ondersteuning van de Vlaamse overheid.

Meer info: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/schatten-van-vlieg-in-het-predikheren/ba12e092-68ce-435d-8343-25072b1a7e8a