Tweede editie Kick-off Coming Out Day

07 September 2022

Tweede editie Kick-off Coming Out Day

Op zaterdag 10 september vindt de tweede editie van de Kick-off Coming Out Day plaats in sporthal IHAM. Dit event staat in het teken van liefde van en voor allen: iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht genderidentiteit of seksuele geaardheid. Jong en oud zijn van harte welkom op een dag vol sportiviteit, randanimatie, food & drinks én muziek.

Volgende week zaterdag zet Stad Mechelen de tweede editie van de Kick-off Coming Out Day in, dit in aanloop naar de internationale Coming Out Day op 11 oktober. Burgemeester Alexander Vandersmissen, schepenen Abdrahman Labsir en Gabriella De Francesco leggen uit: “We plannen de Mechelse editie bewust niet op de officiële feestdag. Awareness mag er immers het ganse jaar door zijn, opdat iedereen zich openlijk comfortabel kan voelen over diens genderidentiteit of geaardheid, en gewoon zichzelf kan zijn. Én we aandacht besteden aan de uitdagingen van personen uit de LGBTQIA+ community. De ganse stad supportert immers voor diversiteit.

En supporteren mag je letterlijk nemen. “De Mechelse editie neemt sport als vertrekpunt, waarbij we streven naar een veiliger en inclusiever sportklimaat. Met één duidelijke, positieve en inclusieve boodschap: sport is wat ons verbindt ongeacht geaardheid, gender of geslacht. En liefde is voor iedereen”, klinkt het enthousiast. Sportteams Gay Volleybal Mechelen (volleybal) en Pink Devils (veldvoetbal) bewijzen dat je geaardheid er niet toe doet, ook niet in de sport. Zij spelen daarom ook mee op dit event om hun boodschap kracht bij te zetten.

Meer dan sport

Sport is het vertrekpunt, maar daar stopt het niet: de stad voorziet een totaalconcept met randactiviteiten (pannakooi, springkasteel, regenboogbank met infostand, …) voor jong en oud, waar je de ganse dag door een hapje kan eten (doorlopend hapjes of barbecue ’s avonds op inschrijving) of iets drinken. Ryan Joostens, artistieke duizendpoot én Mechelaar, zorgt voor een enthousiaste omkadering met presentatie, teasers en interviews. Na het sportieve luik breit Lunar Events een muzikaal vervolg aan het event met een openluchtfeest, waar verschillende genres de revue passeren.