20e editie van Ottertrotter voorgesteld

03 Juni 2013

20e editie van Ottertrotter voorgesteld

Het duurzaam en mondiaal festival Ottertrotter viert dit jaar haar 20e editie. En dat zal in stijl gebeuren. Op de affiche staan heel wat kleurrijke bands met o.a. de komst van Zap Mama, de Parijse latinband Setenta en het DJ-werk van Turntable Dubbers. Voor de Ottertrotterbezoeker is er niet alleen muziek, maar ook een unieke mix van (h)eerlijk eten, randanimatie en het kennismaken met tal van Mechelse organisaties. Straffe line-upDe Mechelse groep Pardon Service geeft 30 juni de aftrap. Nadien volgt een brede waaier aan genres: Kel Assouf (Berbers), Valeurs Sûres de Bruxelles (Soukous, Rumba), Freddy Loco & his Gordo Ska band featuring Rocksteady Freddie (Ska, Reggae) en Blackflower (Ethio Jazz).

Headliner dit jaar is niemand minder dan Zap Mama. Marie Daulne staat al meer dan twintig jaar op de planken waarbij ze verschillende muzikale watertjes doorzwom: hip hop, neo-soul, latin en R&B. Nadien is het de beurt aan Setenta, een 7-koppig Latin Soul combo uit Parijs. Met een aanstekelijk enthousiasme brengen ze een unieke mengeling van latin, soul, boogaloo en Caraïbische ritmes. "Ottertrotter laat ons zien dat een diverse samenleving met een mix van allerhande culturen een hechte gemeenschap kan vormen. Is er een betere manier om kennis te maken met wereldculturen dan met zang, dans en lekker eten?", aldus schepen van Diversiteit Marc Hendrickx.

Voor tussen de optredens is er dit jaar voor het eerst een DJ-toren. Moonshack trapt daar de festivaldag af, 's avond  is het de beurt aan de Turntable Dubbers. Al vele jaren draait dit duo op de meest diverse plaatsen, van 10 Days Off tot Sfinks, van Tomorrowland tot Polé Polé.

Kristof Calvo, voorzitter Mechelse Feesten, is dan ook tevreden: "Een 20e editie moet je in stijl vieren. De programmatie is ijzersterk met heel veel kwaliteit en variatie. En we halen enkele grote namen naar Tivoli. Voor de programmatie hebben we dit jaar bewust samengewerkt met Moonshack. Zo betrekken we opnieuw enthousiaste Mechelaars bij een organisatie van de Mechelse Feesten. Met ook nog de versterkte Dijlefeesten hebben we een aftrap van de vakantie om naar uit te kijken."

Unieke totaalbelevenis

Naast muziek uit alle windstreken brengt Ottertrotter een brede waaier aan activiteiten voor jong en oud die ook het mondiale karakter van het festival uitdragen. Er is animatie die boeit, confronteert en verrijkt... een wereld om te spelen en te genieten. Op de wereldculturenmarkt kan je shoppen in de vele winkeltjes met een kleurrijk en origineel aanbod van typische producten en zuiderse drankjes en hapjes. Ondertussen ontmoet je tal van solidaire organisaties. Ottertrotter wil ook zelf een duurzaam festival zijn.

"Ottertrotter draagt waarden als interculturaliteit, ecologisch bewustzijn, verdraagzaamheid, respect voor de medemens en de omgeving, sociaal engagement ,.. hoog in het vaandel en zet deze waarden om in de uitwerking en programmatie van het festival", legt schepen Marina De Bie uit, bevoegd voor o.a. leefmilieu en internationale samenwerking.

Samenwerking

Ottertrotter is een organisatie van vzw Mechelse Feesten in samenwerking met de stad Mechelen. Voor deze editie maakt Eneco, het duurzaam energiebedrijf uit Mechelen, zijn intrede als hoofdsponsor. Ook Joker, Maes, KBC, MO*, de Vlaamse Gemeenschap en de Fruitbar steunen Ottertrotter. Het festival is en blijft gratis met democratische drankprijzen.

Eneco is trots om partner te zijn van het Ottertrotter festival. Als groen energiebedrijf uit Mechelen produceren en leveren we 100% duurzame energie uit wind, zon en biomassa. Eneco streeft naar duurzame energie voor iedereen en ook het Ottertrotter festival is er voor iedereen. We ondersteunen dan ook met veel plezier het duurzaamste festival van Mechelen", zegt Vincent De Dobbeleer, Marketing Manager bij Eneco.