1000 euro aan uitgestelde cadeaubonnen opgehaald bij Beans Bar Mechelen

08 Februari 2023

1000 euro aan uitgestelde cadeaubonnen opgehaald bij Beans Bar Mechelen

"Ze kunnen er niet alleen een uitgestelde koffie mee bestellen, maar ook iets anders om te eten of drinken. Een ontzettend waardevol initiatief van Beans dat hopelijk veel navolging geniet!” besluit schepen voor armoedebestrijding Gabriella De Francesco.

Klanten van Beans Bar Mechelen zijn gul geweest tijdens de kerstperiode. Naar analogie met het concept van de uitgestelde koffie – één koffie kopen plus één koffie schenken aan iemand die het kan gebruiken – lanceerde onderneemster Pia Indigne de uitgestelde cadeaubon. Ze zamelde voor 1000 euro aan cadeaubonnen in die ze nu zal schenken aan mensen in armoede via het kansarmoedenetwerk Mechelen.

Mechelen is een solidaire stad. Heel wat goede initiatieven werden op touw gezet voor de Warmste Week, om onze Mechelse organisaties die zich dagdagelijks inzetten voor mensen in kansarmoede te ondersteunen. Maar ook los van de warmste week ontstonden er warme initiatieven. Zo kon je in de kerstperiode een uitgestelde cadeaubon kopen bij Beans Bar Mechelen.

“Het werd heel enthousiast onthaald door de klanten”, zegt Beans-uitbaatster Pia Indigne, ook gemeenteraadslid voor VLD-Groen-M+. “Velen die een vrije bijdrage deden, anderen die hun rekening afrondden naar boven. Zelfs klanten die 100 euro schonken om er verschillende bons mee te kopen. We gaan de actie sowieso elk jaar herhalen en we hopen natuurlijk dat er nog andere zaken in meegaan, het is een super gemakkelijke en toegankelijke formule.”

De actie bracht uiteindelijk een 70-tal bonnen op tussen de 5 en de 20 euro, samen goed voor een waarde van 1000 euro. Die worden via het kansarmoedenetwerk van Mechelen uitgedeeld aan mensen die om financiële reden anders nooit een koffiebar zouden bezoeken. “Hier hebben deze mensen écht iets aan. Ze kunnen er niet alleen een uitgestelde koffie mee bestellen, maar ook iets anders om te eten of drinken. Het draagt bij aan hun geluksgevoel en doet even alle zorgen vergeten. Een ontzettend waardevol initiatief van Beans dat hopelijk veel navolging geniet!” besluit schepen voor armoedebestrijding Gabriella De Francesco.