10.000ste bezoeker voor 'Onze Natuur' in Lumière Mechelen

23 Januari 2023

10.000ste bezoeker voor 'Onze Natuur' in Lumière Mechelen

Maandag 23 januari 2023 ontving stadsbioscoop Lumière Mechelen het vierde jaar 4STWB en 4MO van de school Bimsem. Tussen deze leerlingen zat de 10.000ste bezoeker van ‘Onze Natuur, de film’. Om deze mijlpaal te vieren trakteerde Lumière de school op een lading bio-confetti én op een stukje natuurgebied. Lumière Mechelen draagt bij aan de uitbreiding van natuurgebied in wording, stadsbos Stuivenberg, ter bescherming van de reeën.

Zowel de film als de reeks die nu op Canvas loopt zijn een productie van productiehuis Hotel Hungaria. ‘Onze Natuur, de film’ kwam uit op 21 september 2022. Natuurpark Rivierenland organiseerde een spetterende première in Lumière Mechelen en dat wierp zijn vruchten af. De film viel duidelijk in de smaak bij de Mechelaar, want hij lokte al meer dan 10.000 bezoekers in de Mechelse stadsbioscoop alleen. Dit zijn uitzonderlijk goede cijfers. De natuurdocumentaire is daarmee de eerste film in Lumière Mechelen die zo veel bezoekers wist te overtuigen. Nu de serie te zien is op Canvas kan je nog een laatste keer in Mechelen komen kijken naar ‘Onze Natuur, de film’ op zondag 12 februari om 14.30 uur.

Ingeborg Verstappen, Theater Manager van Lumière Mechelen: “We hopen dat de prachtige beelden van ‘Onze Natuur’ alle bezoekers overtuigden van de magie van onze bioscoop. De natuur komt volledig tot haar recht op het grote scherm en inspireert tot milieubewuster leven. Die natuur willen we mee beschermen door te investeren in een stukje uitbreiding van natuurgebied voor de leerlingen van Bimsem.”

“De film ‘Onze Natuur’ toont de natuurpracht en -rijkdom die ons land heeft en waarvan we vaak niet weten dat ze er is. Dat zoveel mensen naar de film komen kijken, toont aan hoe betrokken mensen hiermee zijn. Het zal ook heel wat mensen aanzetten om de natuur zelf te gaan ontdekken en mee te werken aan het beschermen en versterken ervan. Hetzelfde doen we met Natuurpark Rivierenland: in de verf zetten hoeveel moois er in onze regio te ontdekken valt en zo mensen enthousiast maken om samen de natuur te versterken. Een betere reclame dan ‘Onze Natuur’ kan onze natuur zich niet wensen”, zegt Patrick Princen, voorzitter van Natuurpark Rivierenland. “Als extra prijs voor de 10.000ste bezoeker, nemen we de klas binnenkort mee om de verborgen parels van het natuurpark te ontdekken.”

"Ik ben héél blij dat de film zo warm onthaald wordt door mijn stadsgenoten!” vertelt filmmaker Pim Niesten. “Het toont dat ook wij Mechelaars begaan zijn met de natuur rondom ons en er ook aandacht en ruimte voor willen maken in en rond onze prachtige stad. De aandacht die uitgaat naar de vergroening in de stad en het Natuurpark Rivierenland aan de stadsgrenzen zijn daar een fantastisch voorbeeld van. Ik ben fier op Mechelen en het stemt me hoopvol voor de natuur in en rond onze stad."