Op weg naar een stad vol zonnebloemen

Wij zijn ontzettend dankbaar dat zoveel stadsgenoten Mechelen mee vol zonnebloemen willen zetten! Meer dan 7000 zonnebloemen hangen aan de ramen en meer dan 1000 Mechelaars bestelden zaadjes via onze website. We zetten nu alles op alles om de komende weken zonnebloemzaadjes te bezorgen aan iedereen die een zonnebloem aan het raam heeft hangen en iedereen die een bestelling heeft gedaan.

 

Daarom is het nu niet meer mogelijk om nog zaadjes te bestellen. Wil je zelf ook graag nog mee Mechelen vol zonnebloemen zetten? Doe dan mee aan één van onze wildzaaimomenten op zaterdag 22 mei onder impuls van Jong Groen Mechelen. Om 9u00 en om 14u00 komen we samen op het Cultuurplein (Minderbroedersgang, aan de KUUB). Daar delen we ons op in kleinere groepjes en vertrekken we te voet richting plaatsen waar we wild kunnen zaaien. We doen dit enkel op plaatsen waar we de natuur of het bestaande groen niet te veel verstoren. Dit duurt ongeveer 1 uur, of langer als je zelf wil. Neem best een schepje mee, zodat we de zaden in de grond kunnen werken.


We houden hierbij rekening met de coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat we de groepen beperkt zijn tot 10 mensen (kinderen onder de 12 jaar niet inbegrepen), we voldoende afstand houden en indien dat niet kan een mondmasker dragen. In een deel van de binnenstad is een mondmasker sowieso verplicht.
Heb je ondertussen nog vragen, aarzel niet om ons een berichtje te sturen via onze contactpagina of op onze Facebook-pagina van Groen Mechelen.