Steun Nasrin Sotoudeh als Mechels ereburger en eis haar vrijlating

Als stad zijn we zuinig met het toekennen van het ereburgerschap. Maar op uitdrukkelijke vraag van Amnesty International en in navolging van Parijs, maken we een uitzondering voor Nasrin Sotoudeh.

De Iraanse activiste staat voor alles waar we als Mechelen voor staan: gelijkheid, een positieve en inclusieve samenleving, individuele vrijheid en menselijke waardigheid. Op 12 maart werd Sotoudeh voor haar strijd veroordeeld tot 38 jaar cel en 148 zweepslagen omdat ze het recht van vrouwen verdedigde om geen hoofddoek te dragen. Nasrin Sotoudeh (54) is advocate en één van de bekendste mensenrechtenactivisten uit Iran. In 2012 kreeg ze de belangrijke Sacharovprijs van het Europese Parlement.

De barbaarse behandeling van Nasrin Sotoudeh staat voor ons haaks op de grondwaarden van Mechelen. In onze stad, in onze organisatie kunnen vrouwen een hoofddoek dragen. Dit behoort tot de individuele keuzevrijheid. Maar tegelijk verdedigen we als eerste het recht van vrouwen om geen hoofddoek te dragen. Wij zijn tegen een hoofddoekenverbod, maar ook tegen een hoofddoekengebod.

De veroordeling van Nasrin Sotoudeh is een aanval op de vrijheid van alle vrouwen. Teken de petitie om haar te steunen als ereburger van Mechelen. Om haar onvoorwaardelijk vrij te krijgen.

Meer informatie op de officiële website van Amnesty International: klik hier.


#freenasrin #hetkananders

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.